avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopire si deducere din perioada executata - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopire si deducere din perioada executata - admisibilitate

Buna seara!!! Fiul meu cat era minor a fost condamnat la 6 luni cu suspendare apoi la 2 ani si 4ani rezultand o pedeapsa de 4 ani si 6 luni.A fost eliberat conditionat ,dar in acest termen de incercare a mai comis un furt calificat si o talharie in grup.In timpul cercetarilor a mai recunoscut o fapta tot in timpul minoritatii comisa inainte de toate.Cele 2 fapte le-a comis la 21 de ani.Am inteles ca nu i se retine recidiva in cazul sau.Din pedeapsa de 4 ani si 6 luni a executat 3 ani.Va rog sa-mi spune-ti daca aceste pedepse se pot contopii toate inclusiv cu cea din minoritate care v-a aparea si daca din pedeapsa totala i se v-a scade perioada executata.va multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
lucian1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucian1970 , utilizator 13:02, 22 Aprilie 2014
Daca pentru fapta din minorat a fost condamnat definitiv nu este recidivist.
Cazurile ca cele expuse de dvs. necesita o foarte mare atentie din partea avocatilor si a judecatorilor deoarece in caz contrar se poate gresi destul de usor in instantele inferioare.

Este greu si de discutat la modul general pentru ca toate analizezele de caz se fac in concret pe speta si toate amanuntele, orice detaliu putand schimba calificarea juridica cazuala.

multumesc frumos,dar totusi nu-mi este prea clar cu contopirea si daca i se va reduce ceva.prima condamnare a fost de 6 luni cu suspendare apoi celelalte..iar acum pe langa astea faptuite acum major a mai recunoscut si cealalta din minorat..nu stiu ce se va intampla...va multumesc inca odata..
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
lucian1970, utilizator
avocat_bogdan_marinescu1975 a scris:

este vorba numai de pedepse executabile, acesta este unicul rationament pentru care pot fi contopite pedepsele.

buna ziua,in cazul primei condamnari cu suspendare de 6 luni,credeti ca fapta faptuita inainte de toate nu are avea efect la contopirea tuturor celorlante pedepse si la deducerea celor 3 ani executati???cu stima
buna ziua .pentru talharie a primit 4 ani si nu a fost specificata stare de recidiva.Acum pentru furt calificat i se specifica si art 37 lit b.procesul abia incepe in mai.mentionez ca toate faptele au fost faptuite in perioada de eliberare conditionata din condamnarea care a avut-o in minoritate.Este corect ca acum sa i se retina recidiva???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: pentru o faptă de furt ... Uther Uther Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: Pentru o faptă de furt comisă în data de25 .03 .2018 am fost condamnat 1 an si 6 luni definitivă. ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)