Buna ziua,
Un prieten,a facut procedura prealabila pt.recuperarea taxei auto.A primit raspunsul de la AFP in 18 ian.2013.Nu a facut plangerea la Tribunal pana acum.
Mai poate inainta plangerea impotriva raspunsului AFP,la Tribunal ?
Sau,trebuie facuta alta procedura prealabila ?
Care ar fi solutia ideala in situatia data ?
Va multumesc.
Aşa spune R.I.L., de asemenea, pe internet sunt foarte multe comentarii cu privire la admiterea cererilor de restituire a taxei care au avut câştig de cauză fără a mai fi îndeplinită procedura prealabilă.
Eu,personal,am facut mai multe actiuni pt.restituirea taxei auto,folosindu-ma de acest RIL.
In Prahova,anul acesta mi s-au admis,pe fond,trei astfel de actiuni. A patra are termen pe 16 aprilie.Pentru fiecare dintre aceste dosare,am facut si procedura prealabila,iar in caz ca se admite recursul AFP pe motiv ca nu am facut procedura prealabila,imediat introduc un nou dosar,cu procedura facuta.
Dar,la Brasov,in Noiembrie 2012,o actiune identica,mi-a fost respinsa pe fond... :)
Am facut recurs,insa in paralel,am facut procedura prealabila si am inregistrat un nou dosar.
Chiar sunt curios ce se va pronunta in aceste situatii.
Asa am sa fac.Voi publica hotararile.Trib.Brasov,pe fond,a pronuntat o hotarare motivata amanuntit...dar total aiurea.Parca a facut-o doar sa se joace,stiint ca tot trebuie sa admita restituirea banilor cu dobanda aferenta. Dupa solutionarea acestor dosare,voi publica totul...doar sa se vada harababura din instantele romanesti,care habar nu au de aplicarea legii in mod unitar. :) Suntem codasa Planetei la justitie ! Se pronunta hotarari "La Noroc".
[Mesaj editat - 2.1 din regulament: De asemenea nu ne plac utilizatorii care aduc jigniri sau injurii unor institutii sau unor categorii profesionale. Pe forumul Avocatnet discutam ideea, nu persoana.]
S-a inteles.doamna Pintea. Aveti dreptate.Numai ca,vazand ce se petrece in jurul meu si al altor oameni,uneori imi vine sa fac ceva mai mult decat sa jignesc pe unii "profesionisti" dintr-o anumita categorie profesionala,care chiar merita :)
O seara buna va doresc.
Taxa auto
jacquelline
In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)