Buna ziua,
As dori sa aflu cum pot intra in posesia unei suprafete de pamant-mostenire de la mama mea(care nu mai este in viata)-, avand in vedere urmatoarele:
-mama mea a mai avut 6 frati si -n urma decesului parintilor ei(a bunicilor mei) pamantul bunicilor s-a impartit intre cei 7 copii;
-am avut un act(ceva hotarare de tribunal, intelegand ca a avut loc un proces in tribunal pentru a se face impartirea pamantului, cred) in care era specificat faptul ca cinci dintre frati aveau cate o cota parte iar ceilalti doi(mama mea si celalalt frate al ei-unchiul meu) aveau o suprafata de pamant amandoi;
-am aflat ca fratele mamei, unchiul meu ar fi vandut pamantul unei alte persoane si ma intreb cum a putut face acest lucru si ce pot face pentru a intra in posesia partii care i se cuvenea mamei mele;
-mentionez ca am o copie dupa un titlu de proprietate pe toata suprafata de pamant care a fost impartita celor 7 frati;
Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Titlu de proprietate este emis pentru toata suprafata de pamant care le revine la cei 7 frati, poate nu am fost destul de clar! Atunci, eu, o sa ma duc cu titlul de proprietate unde? Vreau sa vad si eu care este suprafata de pamant care ii revine mamei mele, nu e corect? La cadastru?
Pai spuneati ca s-a facut si partajul, nu?
La OCPI ar trebui sa verificati daca acel teren care a revenit mamei in indiviziune cu un frate a fost instrainat in vreun fel (cota indiviza sau in intregime).
Succes!