avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Inselat de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Inselat de avocat

Buna ziua.
Ma numesc M.B. si am fost inselat de catre doamna avocat R. I. in anul 2011. Treburile stau cam in felul urmator:
Am avut nevoie de obtinerea unui titlu de proprietate asupta unei suprafete de teren detinuta doar in baza unei chitante de mana. Am contractat un avocat (de serviciu), in speta doamna R. I. cu care am incheiat un contract de reprezentare in valoare de 200 lei. Doamna avocat mi-a perceput suma de 2000 lei insa. A deschis actiunea printr-un proces, au urmat doua termene si apoi s-a inchis procesul. A deschis o a doua actiune fara sa ma consulte si aceasta s-a anulat pe motiv de netimbrare.
In timpul primului proces doamna avocat R. I. m-a contactat ca trebuie neaparat sa ii dau o suma de 3000 lei pentru a plati dumneai taxa de timbru in cadrul procesului. Nestiind care este procedura la momentul respectiv i-am dat acesti bani (3000 lei) dar fara sa am vreo justificare pentru ei. Doamna avocat R. I. urma sa imi ofere ulterior chitanta pentru plata taxei de timbru in valoare de 3000 lei. Acest fapt nu s-a mai intamplat. Doamna avocat nu a platit nici pana acum acea taxa de timbru, nu mi-a mai raspuns la telefoane si nici nu am mai putut sa dau de dansa in vreun alt fel.
Poate cineva sa ma sfatuiasca ce pot face in acest caz pentru recuperarea cumva a acestei sume de bani?
Va multumesc anticipat!!
Adevarul (care deranjeaza) este urmatorul:

un avocat escorc, prin convingerile lui personale, antiumane (care lezeaza profesia de avocat) , isi faca un obicei din a lua banii pe banda rulanta, a nu da chitanta, a intarzia in instanta, a nu se prezenta la procese, a pierde procese pe banda rulanta. Aceste specimene malefice exista si sunt reale, gratie topicului.

Daca un SINGUR avocat escorc face "pierdute" sute de procese ale clientilor lui (pt ca are tehnica necesara de a manipula), inseamna ca trebuie 100 de avocati corecti sa remedieze malpraxisurile acestuia.

Calculati singuri cate procese de malpraxis exista.

Eu nu discriminez avocatii escroci din Romania de cei din SUA sau Germania.

Un mesaj pierdut...pacat! mereu imi face figuri acest Aspire...scriam ca nu trebuie sa uitam ca aici, fiecare din noi gaseste zi si noapte, sfaturi, informatii date cu generozitate de AVOCATI! Ii vedem in instante, alergand de la j1 la TB, apoi la j..., stand la arhive, iar in instanta tratati nu intotdeauna cu respectul cuvenit, pregatind pledoarii pe care nu apuca sa le pronunte, cu emotie, caci rezultatul nu depinde intotdeauna nici de munca lor, nici de pregatirea lor in profesie...pentru ca uneori sa le fie si jena de clienti: uneori acestia neavand destula experienta pentru a intelege cui ii revine vina. Asa ca, sa recunoastem ca beneficiem de munca lor si ca de multe ori nu le multumim dupa fiecare raspuns.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
courvoisier, utilizator
... Daca titlul topicului ar fi ...."avocati inselati de beneficiari"....

sa pastram comunicarea de dragul metaforei/oximoronului comunicarii.
E un foarte bun exemplu de neintelegere a problemei, celui care a deschis si el un topic, dar i se raspunde taman pe dos, (putin zis). Ce a reclamat autorul, si ce raspuns a primit (contradictoriu). Intrebi una, ti se raspunde alta. Ca la Ghiseu.

E o situatie elocventa pentru titlul "inselat de avocat" din vorbe. Exemplificativ, Graitor. Puteai sa ceri si sa obtii pe dos?

Un exemplu inteles pe dos, doar in acest context despre " inselarea increderii " este elocvent raportat la subiect. Caragialesc. European.

Veniti cu spete de malpraxisuri de avocat,
In contextul specializat supus discutiei.
Societatea romana este la marginea imbecilizarii ei, a discriminarii si abuzului.
(Incalcarea criteriului opiniei trebuie interpretat astfel.)
Poate ca unii avocati sunt cinstiti si isi fac treaba. Poate ca si acestia care isi fac treaba pot pierde procesele datorita instantelor "defectuase" de la noi din tara. Dar acesti avocati isi fac totusi treaba si isi recunosc intr-adevar meseria de avocat.
Numai ca exista si o categorie aparte de "avocati", sau presupusi avocati care inteleg meseria cu totul altfel. Inteleg aceasta meseria ca fiind un oarecare "sac de beneficii" de pe urma amaratilor care au nevoie de reprezentare in diferite probleme pentru ca asa este viata. Banuiesc ca nimeni nu vrea sa aiba voit parte de un proces, de o instanta sau de asemenea batai de cap.
Din pacate acestia din categoria aparte sunt tot mai multi si ce este si mai grav ca noi, cei de rand, nu stim cum putem sa ne ferim de ei.
Apropo.... acea avocata minunata, INSELATOARE SI ESCROACA, exclusa din Baroul Bucuresti la aceasta data, se numeste R..an I.....a. Poate ca cei din bransa o cunoasteti.
Feriti-va si invatati pe altii sa se fereasca de dansa.
Multumesc tuturor celor care si-au scris parerile si astept totusi o oarecare rezolvare mai la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Avocat sau impostor MihaiStanescu1 MihaiStanescu1 Neata. Am si eu o problema care ma apasa foarte tare pe suflet. Avem un apartament cu 3 camere si am avut niste probleme cu intretinerea. Am fost in ... (vezi toată discuția)
Avocat care nu m-a reprezentat leorot leorot buna seara, am fost implicat intr-un proces prin care am contestat o amenda in valoare de 12.000 lei. am angajat un avocat,pe care l-am platit cu 1000 lei, ... (vezi toată discuția)