avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Certificat energetic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Certificat energetic

Buna ziua!
Ieri am aflat ca la Programul Prima Casa trebuie sa ai si certificat energetic. Eu sunt cumparatorul. Vanzatorul cand a cumparat apartementul respectiv, in 2005, atunci inca era in garantie centrala. Dupa cum vad chiar in 2005 a intrat legea despre certificatul energetic si ca este valabil 10 ani. Cand au cumparat apartamentul oare avea deja certificat?
Daca nu, unde trebuie sa ceara vanzatorul, ca el este proprietarul?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: laurentiuci , utilizator 14:06, 15 August 2013
cyan a scris:

..............din moment ce clientul acceseaza creditul si se obliga sa achite ratele care este problema bancii ca obiectul creditului nu are geamuri termopan? banca achizitioneaza locuinta sau clientul?

Pentru ca pana la achitarea creditului banca este coproprietar. Daca clientul nu mai poate plati ratele, ii scoate locuinta la vanzare si de acest certificat energetic poate depinde pretul obtinut si chiar faptul de a vinde locuinta, iar ca proprietar, banca are interesul sa obtina un pret cat mai bun fata de acela cerut ca sa-si recupereze banii.
E acelasi lucru ca si in cazul in care bancile nu finanteaza achizitionarea de locuinte vechi din categoria de confort 2 sau 3.

pentru inchirierea unei garsoniere cu o suprafata mai mica de 50 mp, este necesar certificatul? legea spune ca acesta nu este obligatoriu pentru cladirile independente cu o suprafata mai mica de 50 mp. poate fi considerata garsoniera cladire independenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea ... PipEmilia PipEmilia Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea certificatului energetic? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament, dar nu am primit certificatul energetic și am nevoie de el. cine trebuia să mi-l dea: vânzătorul sau notarul? Erika_Erzsebet Erika_Erzsebet Bunā ziua,asi vrea sa vā întreb,am cumpārat un apartament,înscrierea cu notarul public a fost încheiat succes,dar ám nevoie de certificatul energetic ... (vezi toată discuția)