avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa, functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa, functie publica

Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, durata 3 ani, poate promova in clasa inspector? daca da conform carui art., legi. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters287034 , utilizator 16:11, 9 Aprilie 2013
se poate sa imi detaliati studii de scurta durata?
Nu mai exista studii de scurta durata. Legea 284/2010 schivaleaza sistemul I Bologna cu studii superioare de lunga durata. Cat despre nea ceteanul, ce atributii are el in primarie? Pentru ca daca este, de exemplu, arhivar sau agent agricol, nu prea poate promova in clasa cu Facultatea de administratie publica.
Aaaah. am inteles acum. nu citisem bine pt a) din Lg 188/99:
Funcţiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.
in aceste conditii nu mai exista clasa a 2-a? se trece de la cls I la II?
prin studii de scurta durata eu inteleg: 3 ani studii finalizate cu diploma de licenta
prin studii de lunga durata inteleg: 4 ani studii finalizate cu diploma de licenta inainte de aplicarea sist bologna si 3ani fac de licenta+2 master dupa aplicarea sist bologna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad si promovare in clasa bogdan77m bogdan77m Buna ziua, am urmatoarea situatie: In cadrul primariei exista 4 functionari publici (executie) care de ani buni (7,8 ani) nu au fost promovati, acestia fiind ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)