avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prelungire contract de imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prelungire contract de imprumut

Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat .

Am acordat un imprumut prin notar. Imprumutul este cu titlu executoriu si este garantat, la modul general, cu intreaga avere mobila si imobila. Din pacate in momentul incheieri actului nu cunosteam ca apartamentul unde locuieste persoana respectiva era/este pe numele mamei imprumutatului, el avind numai citeva proprietati (teren agricol) in provincie.
In momentul de fata am convenit de comun acord sa amin executia, imprumutatul promitind ca va merge la munca in strainatae si va inapoia banii. Deoarece termenul de prescriere se apropie trebuia sa refacem contractul de imprumut. De data aceasta as dori sa fie explicit si sa prevada ca gaj apartamentul, aflat in proprietatea mamei sale. Sint mai multe variante. Cum ar trebui sa arate acest nou contract, tinid cont de particularitatile prezentate:
- care este relatia cu vechiul contract: se anuleaza cel vechi, se completeaza sau reinoieste cel vechi
- cum apare mama sa in noul contract, pot apare amindoi
In oricare varianta este nevoie de cadastrul apartamentului?

Va multumesc pentru amabilitate.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
ion minca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 13:35, 8 Aprilie 2013
Scuzati-mi insistenta, a mai ramas un aspect:

evident ca statul nu va fi de acord cu ipoteca asupra cotei detinute de el. Intrebarea este daca notarul ma va obliga (anticipez, spunind ca asa prevede legea) sa am acordul statului indiferent despre ce parte a apartamentului este vorba in ipoteca? Exista un temei juridic pentru asa ceva? Asta ar complica lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant damaschin1962 damaschin1962 Am calitate de girant iar persoana care a facut imprumutul nu a platit o perioada si drept urmare mi s-au pus popriri pe salarii, conturi si mi s-a anulat ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Cesiunea contractului de intretinere Lorena Chirila Lorena Chirila Nu sunt foarte sigura ca se poate face. Eu m-am gandit ca s-ar putea cu acordul intretinutului si cu transmiterea de catre intretinator a dreptului de ... (vezi toată discuția)