Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ceilalti locatari sa achite pe baza unui registru suma care ii revine acestuia de plata, daca ei vor acest lucru?
Ulterior i se poate cere aceasta suma care au cotizat-o restul in locul lui?
Suntem o asociatie de proprietari si suntem in pericol sa ni se taie curentul la lift din cauza lui. Varianta de judecata nu e prea ok pt ca el nu e de gasit iar executarea silita se face doar pt sume mari, asa ne-au zis si cei de la judecatorie, ori el ar in total restanta de 1000 de lei.
Nici eu nu inteleg cum in 4 ani a acumulat numai o restanta de 1000?
Apoi spuneti ca timp de 6-7 ani i s-a acoperit restanta din fondul de rulment....
Inseamna ca el este dator atat cu suma fondului de rulment care a fost cheltuit pentru acoperirea intretinerii lui, cat si cu suma de 1000 lei...
Chiar asa...nu se prea leaga ce spuneti dv.
imi cer scuze, asa e, am tastat prima data "4" in loca de "7" si nu am observat. Noi platim intretinerea lunara aprox 17 lei pt un apart in care locuiesc 2 persoane.
Este posibil sa ramanem fara curent la lift pt simplu fapt ca si restantierul e inclus la cheltuieli si la Electrica trebuie platita toata factura nu factura-suma care ii revine lui pe cota parte. Sau daca consideram ca el e scutit de la curent fiindca curentul se repartizeaza pe numar de persoane, apare problema abonamentului lunar la lift pt ca acesta conform legii se plateste pe cota parte deci trebuie sa-l plateasca si el. Daca nu decupleaza electrica de la curent, ne decupleaza cei care se ocupa cu intretinerea lunara a liftului.
El este restant, dar suma ce trebuia sa o plateasca a fost acoperita din banii de la fondul de rulment. Sunt 44 de apartamente in bloc. Putem sa il dam in judecata dar executarea silita se face la o sum mult mai mare..acea persoana are restante inclusiv la fimra de apa, la electrica, la firma de gaz, la finante..dar niciei nu il pot executa silit. Noi l-am inregistrat la cadastru cum ca are restante si sa nu poata vinde imobilul pana nu le achita...dar pana obtinem de la el banii ce facem mai departe??
17 lei pe luna? 2 persoane? sunteti cam la 10% din cele mai mici cote de intretinere din Romania (pt luni de vara), cum ati ajuns la aceste performante? Am dori si noi sa aplicam reteta.
Liftul dvs are contract individual cu "Electrica"? Are contor electric separat de restul spatiilor comune ale blocului?... banuiesc ca mai aveti si alti consumatori electrici inafara de fift...
Ne tot repetati ca nu poate fi executat silit.... DE CE??
Ba da se leaga:
5Ron salar admin
5Ron salar femeie de servici
4Ron abonament lunar lift
1,5 lei curent lift+iluminat/persoana
Restul utilitatilor sunt contorizate separat, nu are leg cu asociatia.
Executorul judecatoresc intra fortat in imobil doar pt sume mult mai mari. Au incercat si cei de la firma de apa sa ni se alature pt a insuma datorita dar in afara de instiintari, restantierul nu a primit nimic. El este plecat din tara si nu se poate lua legatura cu el de mai multi ani.
Fondul de rulment
migaste
Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)