1. este posibila vanzarea unei cote-parti dintr-un teren agricol de pe un titlu de proprietate unde sunt mai multi proprietari fara iesire din indiviziune?
2. ce consecinte ar fi pe viitor pentru restul de proprietari?
nu inteleg cum se poate vinde o parte dintr-o proprietate fara acordul celorlalti proprietari si fara a se face o identificare clara a fiecarei parti!
care este temeiul legal?
sa inteleg ca se poate aplica o astfel de regula oricarui tip de proprietate (casa, masina)?
@Madalina_Pascu, inca nu am cunostinta cand s-a perfectat tranzactia, sunt in cercetari acum:( . are vreo relevanta perioada scursa de la data vanzarii? probabil este vorba despre prescriptie sau ceva asemanator.
azi m-am interesat la primarie despre scoaterea certificatelor fiscale necesare ptr succesiune dupa mama si am avut surpriza sa aflu ca un var de al mamei al carui tata era trecut pe titlul de proprietate si-a vandut partea unei alte persoane (arendasului), nici macar nu era el trecut pe titlul de proprietate!
eu stiam ca ptr a vinde ceva trebuie sa iti apartina, prin certificat de mostenitor. iar varul mamei ca sa faca succesiune dupa tatal lui trebuia sa iasa din indiviziunea cu mama mea si sora ei. cel putin asa cred ca sunt regulile.
informatia ca a fost vanduta cota-parte din titlu o am chiar de la persoana de la taxe si impozite din cadrul primariei respective. din acest motiv sunt derutat!
Vanzare cumparare
rddox
Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)