avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PRESCRIERE DATORIE
Discuție deschisă în Executare silită

PRESCRIERE DATORIE

In anul 2005 am girat un coleg pentru un imprumut (4200 euro) de la o banca. Acesta a platit ratele pana in martie 2009, dupa care nu a mai platit absolut nici un leu pana in prezent.
Ulterior, creditul a fost preluat de o firma de recuperare, care în perioada 2009-prezent a trimis scrisori „specifice” atat colegului cat si mie, neonorate d.p.d.v. financiar de amandoi.
Nu există pana in prezent nici o chemare in judecata sau ceva legat de executare silită.
Data incheierii contractului cu banca, ultima rată este la data de 05.06.2013.
INTREBAREA MEA ESTE:
IN ACESTE CONDITII CE SE POATE INTAMPLA ?


POT FI AFECTAT IN MOD FINANCIAR ?

DACA RASPUNSUL ESTE „DA”, CUM MA POT APARA ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:20, 24 Aprilie 2013
Nu s-a prescris.
In cazul unei executari silite indreptate impotriva dvs, puteti contesta invocand prescriptia.
Daca vi se respinge si sunt indreptatiti sa va execute silit, nu mai aveti cum sa va aparati, veti plati, apoi va puteti indrepta la randul dvs impotriva colegului.
prescriptia se intrerupe in ipoteza unor actede punere in intarziere - art.2537 N.C.civ ramane varianta - PLATA si regres impotriva debitorului principal
Nu se aplica noul cod civil, pentru un contract de credit incheiat in 2005, mai ales in conditiile in care prescriptia a inceput sa curga in 2009.

Termenul de prescriptie pare implinit, va puteti apara promovand o contestatie la executare in care sa invocati prescriptia.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Datorie credit auto ContSters74221 ContSters74221 Buna ziua! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: In februarie 2008 ,am facut un credit auto la CEC .Pana anul acesta nu am intimpinat probleme ... (vezi toată discuția)
Girant pasm pasm Buna ,am girat un coleg care nu a mai platit ratele ,acum mi/a facut proprire pe salariu . Care este procedura de a ma indrepta impotriva creditorului ,o ... (vezi toată discuția)