avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract desfacut cu litera a), art.61
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract desfacut cu litera a), art.61

Buna ziua, va scriu in numele mamei mele care astazi a primit acasa o instiintare cum ca, contractul de la ultimul loc de munca a fost desfacut conform art.61, lit a) din Codul Muncii, incepand cu data de 18.04.2013. Mentionez ca in mama nu a mai lucrat la firma din decembrie 2012 pe motiv ca firma a intrat in insolventa. Daca ea s-a angajat in alta parte din ianuarie 2013 vechiul contract nu trebuia incetat?. Se poate sa aiba in aceasta perioada de timp 2 contracte de munca?
Ea nu a dorit sa semneze incetarea la vechiul loc de munca deoarece firma are creante salariale fata de ea si in plus o acuza de minusuri in gestiune, minusuri care rezulta din darea de marfa pe datorie cu instiintarea sefului care acum nu mai recunoaste fapta. Va multumesc si doresc sa obtin si un raspuns la aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 23 Aprilie 2013
Am inteles, va multumesc. Mai am o ultima intrebare. Ce urmari are aceasta desfacere a contractului cu lit.a) art.61?
Urmari grave nu are o astfel de decizie .. numai mentalitatea unui viitor angajator se poate opune angajarii dvs din acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca bmariana58 bmariana58 Buna ziua,am fost an gajata la o societate comerciala timp de un an jumate ,pe data de 25 octombrie2010 le-am spus verbal ca pe data de 1 noiemb. vreau ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca greenday greenday buna ziua, lucrez la o companie cu cim de 2 ore, cu un salar fix de 170 ron si bonusuri din comisioane.. azi am fost anuntata de unul din sefii mei ca mi ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca ZUGRAVU ELEONORA ZUGRAVU ELEONORA Cu ce articol se poate inceta contractul individual de munca al unei persoane care in decembrie 2010 si-a depus cerere de concediu fara salariu pe durata ... (vezi toată discuția)