avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Un apel de proiecte pe Masura 121 „Modernizarea ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Un apel de proiecte pe Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” dedicat fermelor de familie va fi lansat in luna iunie!

26 aprilie 2013
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale urmeaza sa lanseze, incepand cu mijlocul lunii iunie, o sesiune de depunere proiecte pentru Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din PNDR care se adreseaza fermelor de familie.

Ferma de familie produce pentru consumul propriu, iar surplusul este comercializat. Activitatile din cadrul fermei sunt realizate, in principal, de catre membrii familiei. Dimensiunea economica a fermei de familie poate fi intre 2 - 50 UDE (Unitatea de dimensiune economica exprima dimensiunea unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei).

“Propunerea pe care MADR o lanseaza va da sansa micilor ferme de familie care vor aplica in cadrul programului sa creasca si sa produca mai mult pentru piata, asigurand astfel un venit din ce in ce mai mare membrilor familiei care traiesc din agricultura”, a subliniat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a adaugat ca “fermele de familie pot avea o contributie esentiala la dezvoltarea satului romanesc. Avem obligatia sa le oferim sansa de a creste si de a deveni competitive pe termen mediu si lung”.

In cadrul sesiunii pentru care sunt alocate 50 milioane euro vor fi finantate aproximativ 1.000 ferme de familie, cu o valoare maxima eligibila a proiectului de 125.000 euro, din care pana la 50.000 euro sprijin nerambursabil prin PNDR.

Pot depune proiecte persoane fizice, cu conditia autorizarii inaintea semnarii contractului de finantare, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale si alte tipuri de beneficiari eligibili in cadrul masurii 121.
.....................................................................

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Finantare pentru utilaje agricole! florinsadova florinsadova Va rog sa ma scuzati daca aceasta intrebare nu i-si gaseste locul in acest site>Exista proiecte tip pentru achizitionarea unui tractor? (vezi toată discuția)
Masura 121 MariaAle MariaAle Oare m-ar putea ajuta cineva sa imi dea un sfat? Ce imi recomandati sa infiintez pentru a accesa masura 121? Mentionez ca locuiesc in mediul urban, insa detin ... (vezi toată discuția)
Masura 112 in agricultura corinagabriela corinagabriela Buna ziua..eu si sotul meu ne-am decis sa cumparam 200/250 oi(2 UDE)si sa aplicam pt tanarul fermier dar ma lovesc de ceva probleme...el are varsta de 38 ani ... (vezi toată discuția)