avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ajutor - stramutare litigiu la Haga
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ajutor - stramutare litigiu la Haga

cum pot sa mut un proces din romania la haga pentru ca nu sunt multumita de justitia din tara noastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 6 Mai 2013
De ce stramutare la Haga si nu la Amsterdam sau Utrecht?
Se referea la judecarea unui litigiu la Curtea Internationala de la Haga ? ... Oare Amsterdam sau Utrecht are asa ceva?
Dupa cum i s-a raspuns, Curtea Internationala de la Haga nu judeca intre persoane private, iar CEDO n-are sediul la Haga. Plus ca un proces nu se poate stramuta la CEDO, se poate face apel la CEDO doar dupa ce procesul (cu recurs/apel) s-a incheiat.
tgeorgescu a scris:

De ce stramutare la Haga si nu la Amsterdam sau Utrecht?

Aceasta intrebare nu cred ca-si avea sensul ... si la ea m-am referit in ultima postare ...iar nu cred ca s-a spus ca CEDO are sediu la Haga ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula cerere de stramutare a unui dosar dupa ce in cauza a fost respinsa o cerere de recuzare formulata de catre judecator cristina69 cristina69 Buna dimineata Speta este urmatoarea: Intr-un litigiu de munca aflat in apel , judecatorul caruia i-a fost repartizata cauza spre solutionare a formulat o ... (vezi toată discuția)
Mutarea procesului in alta localitate 9fpa 9fpa Un proces in desfasurare se poate muta la un tribunal din alta localiate,cu angajarea unui nou avocat?In ce conditii? (vezi toată discuția)
Tergiversari in tribunale ContSters74363 ContSters74363 Buna ziua Vreau sa va intreb daca, consider ca procesele mele sunt tergiversate de un judecator, care consider ca trage de timp de diferitele amanari ale ... (vezi toată discuția)