avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Control RAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Control RAR

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt drepturile pe care le am in cazul in care sunt oprit de un control facut de laboratorul mobil RAR.

Sunt posesorul a doua masini Dacia 1310 pe care le am ca si masini de hobby si sunt foarte ingrijite. Pe de alta parte stiu ca acestea sunt cele mai "vanate" de catre aceste controale. Numerosi cunoscuti ai mei au fost opriti si unora le-au fost suspendate taloanele.

Suspectez ca uneori cei de la RAR intentionat au aparatele de masura dereglate, cum ar fi cel de noxe, pt a putea ridica aceste taloane. Am patit cu cei de la RAR o situatie asemanatoare care ma face sa cred asta. Nu intru in detalii pt ca as lungi prea mult postare. Daca este nevoie, pot detalia.

Revenind la cele de mai sus:
Am dreptul sa solicit certificatul metrologic care atesta ca acel aparat de verificat noxe este in parametri normali de functionare?
Si eventual ce alte drepturi mai am si ce as mai putea solicita de la ei pt a ma putea pazi de aceste incidente?

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2013
payty, utilizator
Va multumesc,

Deci am un punct de plecare: pot refuza controlul RAR fara sa imi ia talonul, doar cu amenda.

Totusi, sa nu deviem de la subiect. Masinile mele sunt in stare buna sau foarte buna, la capitolele noxe, frane, directie, aspect exterior. Deci ITP-ul il iau pe bune, fara "atentii" si alte lucruri de acest gen.

Intrebarea mea era daca eu le pot cere sa imi arate vreun certificat metrologic in cazul in care eu suspectez ca vor sa imi ia din rea intentie talonul.

Sau daca ii pot prinde eu cu ceva de genul nerespectare de procedura, etc, etc.





puteti sa le cereti orice document doriti dar sa fiti convins ca nu veti primi nimic.
aceste documente se vor prezenta in instanta numai daca contestati procesul verbal de constatare a contraventiei.
ca sa ii prindeti ca nu respecta procedura trebuie sa cunoasteti procedura!
remus11 a scris:


Refuzul de a permite verificarea tehnica in trafic se sanctioneaza cu amenda si puncte penalizare conform art 108 oug 195/2002, fara ai fi retrase certificatul de inmatriculare sau placutele de inmatriculare!Mentiunea refuzului verificarii tehnice in trafic se face in baza de date RAR-ului,cu scopul de a acorda \"o atentie deosebita\" la urmatoarea verificare tehnica a autovehiculuiui respectiv!






Nu am sustinut retragere certificat inmatriculare sau placute inmatriculare
Exista n situatii ajunse in instanta de proprietari autovehicule care au promovat actiuni in instanta impotriva practicii abuzive a RAR de blocare numar in baza proprie de date
Multe spete au beneficiat de solutii favorabile proprietarilor auto,care si dupa ramanerea definitiva a hotararii au intampinat greutati pentru deblocare numar in baza de date RAR
Cunosc speta care s-a blocat numarul de inmatriculare in 2006 si ,si in momentul de fata autoturismul are numarul blocat in baza de date fara a putea circula sau efectua ITP

Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea rar majevcanin majevcanin buna ziua ,rog sa ma lamuriti cat de legali ca normal nu este ca domnii de la RAR sa stee in intersectii si pe drumuripublice {ca numai in ROMANIA intalnim ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta in pv de contraventie Florin_30 Florin_30 Buna seara! Astazi, 5.10.2016, am fost verificat in trafic de o echipa RAR si Politia Rutiera in localitatea Fetesti. In urma controlului tehnic de rutina ... (vezi toată discuția)
In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul ... Iustint Iustint In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul sa: 1. Imi ceara sa ii insotesc pana la o anumita locatie pentru a efectua un control ... (vezi toată discuția)