avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cont bancar PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cont bancar PFA

Buna,

De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi mai avantajos un cont pe persoana fizica, bineinteles sa il folosesc doar pentru operatiunile PFA-ului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: unika01 , utilizator 22:39, 10 Octombrie 2014
Eu primesc platile in contul personal. Am inteles de la contabil ca nu este ilegal sa incasez bani de la furnizori si sa fac plati in/din acest cont. Am un PFA mic, din care traim eu si sotul meu. Nu avem alte venituri, nu castigam mult, ci sub salariul minim pe economie. Nu vad de ce as fi obligata sa platesc intretinerea unui cont special pentru PFA.
Saptamana trecuta nu am putut incasa un Bilet la ordin la ING pe motiv ca nu am cont deschis pe PFA. Am inteles ca nu se pot incasa nici file CEC. Chiar daca detii actele PFA si stampila. Problema este CONTUL! Sa ai doua in loc de unul, chiar daca nu castigi 1000 Ron pe luna per familie!

O mizerie!

Am lucrat 4 ani in Germania cu PFA, deschis in Germania. Am incasat banii de la beneficiari in conturi deschise pe persoana fizica la Volksbank si PostBank. Conturi cu cheltuieli minime de intretinere sau gratuite. Nu a fost nicio problema. Si contabilul meu neamt, inregistrat ca Freiberuflich - activitate independenta, avea tot un singur cont, deschis pe persoana fizica. Si tatal contabilului meu neamt, lucra tot cu Gewerbe - PFA, amenajari santier de 32 de ani si avea tot un singur cont deschis la banca, pe persoana fizica. Asta pentru ca "prostii" de nemti nu tin cu bancile, tin cu cetateanul.
Alta este situatia unui SRL - GmbH, unde sunt facilitati reale daca ai un cont deschis pe firma, in primul rand de ordin contabil. Merita investitia.
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
unika01, utilizator
Faptul ca ati vrut sa profitati de diferenta de pret la comisioanele bancare, nu inseamna ca a fost si corect. Va dati seama ca bancile nu de prosti au pus ei acolo serviciile bancare oferite persoanelor fizice si separat pfa-urilor si activitatilor liberale.
Interesanta varianta Dv. Inteleg ca eu sunt profitorul si ca nu am procedat corect. Din contul personal, comisioanele nu sunt deductibile. La un cont PFA - esti tratat ca persoana juridica - comisioanele sunt mai mari, dar deductibile. Cum ajungeti la concluzia ca eu sunt profitorul? Si de ce am procedat incorect?
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
unika01, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez la un pfa? ciupop ciupop Buna ziua, Sunt inginer de profesie ,lucrez cu carte de munca si as vrea sa ma angajez in paralel,ca secretara,2-4 ore pe zi , la un PFA .Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Pfa poate avea angajati? cercetasa cercetasa sotul meu are un pfa pe un contract de inchiriere spatiu la un vecin in curtea lui, avand un atelier de termopane as vrea sa deschidem un swourum intr o ... (vezi toată discuția)
Card bancar pe pfa folosit la cumparaturi personale PrestatieTabulara PrestatieTabulara Buna ziua, un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face ... (vezi toată discuția)