avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Buna seara,
Saptamana trecuta mi-a fost suspendat permisul de conducere in timp ce incercam sa trag masina la rampa tractare auto. Aveam programare la RAR la ora 10 dimineata, am chemat o masina de tractat cu rampa si din cauza ca rampa nu a avut loc sa intre pe strada unde aveam masina, am cerut sa ma astepte in strada unde am incercat sa scot masina mea. Aveam numere provizorii expirate si din cauza asta am chemat rampa. In cativa metri am fost oprit de catre un politist si mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni. N-am comentat nimic, nu-mi place sa fac scandal, am cerut intelegere de la politist dar degeaba. Ce pot face? Daca incerc o contestatie am vreo sansa? Ma poate reprezenta cineva? Sincer, sunt satul deja sa tot fiu la zi cu toate tampeniile statului, taxe si alte cele, iar cand am si eu nevoie de ajutor caci nu se poate altfel, sa mi se dea bobarnace. Mentionez ca n-am avut pana acum nici macar o amenda de circulatie. Rog sa ma ajute cineva caci permisul de conducere este painea mea.
Stima
Cel mai recent răspuns: Ioan.K , utilizator 15:51, 4 Martie 2009
multumesc pentru idee. deci pana la urma dupa cum banuiam ar fi bine sa fiu reprezentat de un avocat. nu sunt sigur, pe acest forum se poate contacta un avocat? locuiesc in Bucuresti, sector 2. va multumesc pt. ajutor, chiar am mare nevoie
Am trecut printr-o situatie 90 % asemantoare, si va pot spune urmatoarele:
- fiind caz penal, PV ramane la dosar, deoarece trebuie sa se pronunte instanta, sa dea o hotarare judecatoreasca definitiva. Ce sa fi facut cu PV daca vi-l dadea ca nu e scris nimic acolo, decat declaratia dvs., nu e nici o suma de achitat, puncte penalizare, nimic
- eu zic sa va mai uitati o data pe dovada, nu cred ca este cu drept de circulatie. Intr-adevar pana in august-septembrie anul trecut asa era, cu drept de circulatie, insa s-a declarat neconstitutional si din septembrie se emite fara drept de circulatie
Alte sugestii din experienta proprie, pe care le-am postat si mai devreme intr-un topic asemanator:
- vei primi o amenda administrativa
- nu iti trebuie avocat
- cand vei fi chemat la sediul politiei rutiere sa dai declaratie, ei or sa te intrebe daca doresti avocat: raspunsul tau sa fie ferm ca nu, altfel vei fi chemat altadata, data care poate fi si peste 1 luna, dupa ce ai asteptat in prealabil 1 luna poate mai mult sa fii chemat sa dai declaratie
- in PV verbal intocmit de agent ce ai declarat ? Ai povestit ceva cat de cat care sa iti acopere infractiunea ? Ex: povestea cu RAR-ul cu manevra de imbarcare etc, "poveste" pe care sa o sustii, eventual sa mai gasesti si alte argumente in favoarea ta atunci cand vei fi chemat sa dai declaratie la sediul politiei. Nu sunt convins ca procurorul chiar citeste, insa trebuie sa fie acolo la dosar si politia sa justifice plata angajatilor
- permisul iti va fi suspendat doar 90 de zile daca: sentinta definitiva va fi data in termen de 90 de zile (ceea ce e f. f. improbabil, poate daca locuiesti intr-un orasel mai mic ai sanse sa iti fie finalizat dosarul, Bucuresti, hmm zic sa uiti). Deci trebuie sa se finalizeze dosarul si sa apuci sa dai test pt. diminuarea suspendarii, numai daca promovezi vei primi carnetul dupa 90 de zile, altfel ai 120 zile suspendare.
- amenda se plateste la finante, cu chitanta te duci la parchet si vei primi o "adresa catre politia rutiera"
- completezi ce iti mai trebuie la dosar (este afisat la sediul politiei rutiere: copie buletin, adresa, copie dupa sentinta definitiva etc) si peste 120 zile ai permisul
- sa faci copii dupa absolut tot, inclusiv chitanta ca ai platit amenda administrativa
- rabdare maxima, ce e cert e ca nu vei circula legal mai devreme de 90 de zile in cazul fericit. (te rog sa te mai uiti pe dovada aia daca e sau nu cu drept de circulatie si sa zici si aici, iar s-o schimbat legea ?!)

Buna seara ,

:hm: am o problema , poate ma lamureste si pe mine cineva , mi-a fost suspendat permisul de conducere ptr 90 de zile in urma unui accident usor fara victime ( nu comentez imprejurarile ptr care mi-a fost suspendat permisul ptr ca doar la noi se poate intampla sa conduci regulamentar si sa platesti amenda ptr asta si sa ramai si fara permis ) si nu inteleg daca este sau nu obligatoriu examenul de reexaminare . Ce se intampla daca nu sustin examenul , primesc carnetul inapoi dupa 90 de zile sau ramane suspendat pana la promovarea testului de reexaminare ? :closedtopic:
dovada de circulatie are bifa pusa la "cu drept de circulatie"
saxx, cam mult de asteptat... multumesc pt. informatiile utile dealtfel, dar eu unul imi iau avocat si contest procesul verbal.
Ioan.K in curand o sa iti expire dovada, te rog sa imi zici si mie daca o sa iti fie prelungita. In mod normal daca e cu drept de circulatie ea poate fi prelungita cu 30 de zile si tot asa, pana la ramanerea sentintei definitive. Sa zicem ca ti se va prelungi, oricum nu faci decat sa amani pt. ca sentinta nu are cum sa fie alta decat amenda administrativa si 120 zile suspendare permis, cu posibilitate de reducere la 90 zile. Nu prea ai ce sa faci nici cu avocat, mai mult decat sa obtii amenda administrativa. Gandeste-te ca ai circulat cu numere false (notiunea de numere expirate nu exista in codul rutier) pe un drum public, asta fiind realitatea, cauzele pt. care ai facut asta fiind cu totul alt lucru. Nu vreau sa te descurajez, dar asta e cea mai favorabila sentinta. Consulta si cativa avocati, spaer sa fie bine.

Alte discuții în legătură

Va rog dati-mi sfaturi, am o problema f mare dan75 dan75 buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)
Numere germania (posibil expirate) adhyguru adhyguru MA NUMESC ADY, am avut un opel cu nr de germania(nu provizorii), sunt din provincie si am ajuns in data de 17 febr 2009 in bucuresti cu ceva probleme ... (vezi toată discuția)