avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa noul sau vechiul Cod Civil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa noul sau vechiul Cod Civil

Buna seara. Desi am citit noul Cod Civil, exista prevederi legate de executarea silita care imi sunt neclare, motiv pentru care va cer ajutorul. M-ar interesa in special reglementarile referitoare la numarul de licitatii posibile si diferenta de pret a bunului intre acestea.Problema mea este legata de locuinta proprietate personala, care este executata silit ca urmare a unui credit neachitat, pentru care am avut calitate de garant ipotecar. Desi s-au organizat deja doua licitatii si nu s-a prezentat niciun cumparator, cea de-a treia a fost stabilita la termenul prevazut de lege insa la acelasi pret ca in cazul celei de-a doua, adica redus cu 75% fata de valoarea initiala a apartamentului. Din cunostiintele mele, stiam ca la a treia licitatie pretul se va reduce din nou, urmand ca bunul sa fie valorificat la o suma cu pana la 50% mai mica. Intrebarea mea vine in contextul in care o ruda s-a oferit sa participe la ce-a de-a treia licitatie si sa cumpere apartamentul urmand sa ii restitui banii in timp. Cum aceasta persoana nu dispune de suma ceruta acum de executor, adica 23.000 de euro, asteptam ca la a treia licitatie sa mai scada pretul si sa fie undeva pe la 20.000, cat detine acest binevoitor. Executorul mi-a comunicat insa ca pretul apartamentului nu poate scadea sub 75% din valoarea initiala, adica 23.000 euro, iar daca nici la a treia licitatie nu se prezinta nimeni cu acesta suma, se vor organiza altele pana cineva va oferi banii ceruti. Deci, in opinia sa, numarul licitatiilor este infinit, iar pretul batut in cuie! As fi recunoscatoare oricui mi-ar putea oferi un raspuns corect la acesta dilema, conditiile impuse de BEJ fiindu-mi straine chiar dupa citirea repetata a Codului Civil. Este corecta oare abordarea sa? Cum ar putea o persoana care doreste cumpararea bunului cu mai putin de 75% din valoare sa sa procedeze? De asemenea, demararea procedurii de executare inainte de luna februarie, deci dupa prevederile vechiului Cod Covil si organizarea primei licitatii in martie, dupa modificarea legii, are vreo importanta?Va multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
bianca34, utilizator
Venituri salariale aveti? daca da, ele va vor fi executate silit. La fel si masina, cand nu veti mai putea circula cu ea inmatrculata in BG si veti fi nevoit sa v-o inscrieti in Romania, pe numele dvs.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
am venituri in valoare de 1500 + bonuri si masina nu am mai circulat cu ea(nu i-am mai facut actele pe bulgaria asigurare+inspectie)
si in ce masura vor fi oprite aceste sume...adica in ce procent si mai exact din ce salariu sau si bonuri
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
se va pune poprire pe 1/3 din veniturile nete lunare. Nu se popresc bonurile de masa.
va multumesc pentru informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret licitatie sammy44 sammy44 Pana la cat poate scade intr-o licitatie prin executare silita , valoarea unui imobil? (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)