avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu asiguratorul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu asiguratorul

ce sanse am sa castig un proces pe care l-am intentat unei societati de asigurari care nu mi-a platit in totalitate suma reprezentand despagubirea . in cate procese i s-a dat castig de cauza reclamantuluiX-(
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:22, 23 Septembrie 2009
CRITERII
pentru stabilirea uzurii în cazul pagubelor produse la autovehicule
............
Art. 2. - (1) Pentru autovehiculele la care se cunosc datele mentionate la art. 1 alin. (4),
pentru stabilirea coeficientului de uzura a autovehiculului avariat se cauta în tabelul
coeficientilor de uzura linia corespunzatoare vechimii în exploatare (în ani) si coloana
corespunzatoare starii de întretinere medie (coeficientii de uzura din aceasta coloana
au fost determinati pentru un parcurs mediu anual de 10.000 km), la intersectia carora
se va gasi coeficientul de uzura respectiv.
(2) În cazul în care exista diferente între parcursul real si cel rezultat utilizându-se media
anuala, coeficientul corespunzator starii de întretinere medie se va corecta cu 0,6% pentru

fiecare 1.000 km**), fara a se putea depasi coeficientii corespunzatori starilor de întretinere
buna sau satisfacatoare.
Pentru a elimina orice dubiu,mai verificati si diferenta de curs valutar cu care s-a calculat Valoarea CASCO si Val.pt. despagubire.(valoarea de nou)
In plus,metoda de calcul Casco este diferita (proprie asiguratorului) fata de cea impusa prin norme unitare in cazul RCA.
Nu uitati de posibilitatea unei contra-expertize tehnice.
Va urez..termene cat mai putine si mai scurte.Atentie la proceduri daca refuzati asistarea de catre un avocat.:yes:
multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
mars_on_line, utilizator
Problema esentiala in cazul dvs. e daca ati notificat asiguratorul despre faptul ca sunteti nemultumit de cuantumul despagubirii, in termenul prevazut de lege, respectiv 30zile??
da, am depus o cerere de recalculare a valorii despagubirii ,degeaba ...s-ar putea dupa ce termin acest proces,sa-l chem in judecata pe directorul de la serviciul daune pt. abuz in serviciu. prea nu se respecta legea ,de bunul simt nu mai spun...nu toti avem 4 clase sa inghitim absolut totX-(
Incerc sa descifrez sharada:
Este vorba de o despgubire -dauna totala pe pol.RCA(altfel nu v-ar fi deranjat evaluarea)
Polita CASCO ati facut-o (la acelasi asigurator) dupa eveniment.Daca o aveati la data even. ati fi fost despagubit in totalitate.
Unul din doc. obligatorii pentru inchiderea dosarului este "Cerere de despagubire/accept de plata" in care se trece suma finala.
Daca ati semnat-o fara obiectiuni ...geaba recalcul.Daca inca n-ati semnat-o..sunteti in cartzi!
Daca este vorba de o dauna partiala, inseamna ca s-a refuzat plata integrala a reparatiei?(n-are legatura cu val.auto,decat daca se depaseste 75% din ea)
In care varianta ne aflam?
pentru buna ordine,mai dau niste indicii:
TITLUL III
Plata despagubirilor
Art. 64. - (1) Dupa acceptarea ofertei de despagubire, persoana prejudiciata va
preciza modalitatea de plata: in numerar sau prin ordin de plata, in contul
bancar personal ori in contul bancar al unitatii de specialitate care a efectuat
reparatia.
...........
Art. 65. - (1) Odata cu incasarea despagubirii, partea prejudiciata va mentiona
in scris ca a fost integral despagubita pentru prejudiciile suferite si ca nu
mai are nicio pretentie de la asiguratorul RCA si de la asigurat in legatura cu
prejudiciul respectiv, daca despagubirea platita nu depaseste limita de
despagubire ce poate fi acordata de asigurator pentru prejudiciile cauzate in
unul si acelasi accident de vehicul, prevazuta in polita de asigurare RCA.
.........
(3) In situatia efectuarii platii de catre asiguratorul RCA direct in contul
indicat in declaratia de acceptare a despagubirii de catre persoana
prejudiciata, aceasta se considera a fi integral despagubita daca in termen de
30 de zile de la data intrarii sumei in contul sau bancar nu a notificat
asiguratorului RCA eventualele obiectii referitoare la cuantumul despagubirii,
daca plata efectuata contine elementele necesare identificarii acesteia de catre
creditor.
.................
Art. 69. - Pentru respectarea intereselor asiguratilor, Comisia de Supraveghere
a Asigurarilor, prin atributiile sale, analizeaza si rezolva
eventualele
reclamatii primite de la asigurati sau de la alte persoane fizice si juridice
care apeleaza la serviciile societatilor din domeniul asigurarilor.
Art. 70. - Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de catre societatile de
asigurare se sanctioneaza in conditiile si potrivit prevederilor Legii nr.
32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr.
136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare.
sper sa va fie de folos:worthy::rtfm:
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Pagubit nemultumit de despagubirea oferita de rca -dauna totala Andi Ghimisi Andi Ghimisi Am produs o tamponare in urma careia am avariat un autoturim.Socitetatea de asigurari unde am RCA-ul,conform modelului de calcul specific (vechime,km la bord ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)