avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu asiguratorul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu asiguratorul

ce sanse am sa castig un proces pe care l-am intentat unei societati de asigurari care nu mi-a platit in totalitate suma reprezentand despagubirea . in cate procese i s-a dat castig de cauza reclamantuluiX-(
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:22, 23 Septembrie 2009
multumesc pt informatii , partial adevarat dar...treaba sta in felul urmator: 31 august 2008 accident ,eu nevinovat, vinovatul asigurat la ardaf (RCA) ,reparat autoturism an fab 1999 km 30000 ( val de nou 3600 euro...dacia ha ha ha ),valoare reparatie 2500 ron,din care eu am achitat 800 ron, depus cerere de despagubire 1 sep 2008, raspuns :putem despagubi doar 2000 ron ,respectiv factura de raparatii a service-ului 1700 ron plus 300 ron pt. mine pt ca bla bla bla legea 136/95 val max . de despag.este de 2000 ron = eu paguba 500 ron...numai ca eu am citit legea 136/95 si ordinul 8/2008 care spune ca :auto val. de nou 3600 euro ,uzura conf. anexa 3 , 72 % si nu 84 % cum CU REA VOINTA AU SPUS EI , eu normal am facut cerere de recalculare a despagubirii , ei nimic...atunci eu i-am chemat in judecata (20. 10 .2009)ca probe eu am facut casco la ei (ardaf) si mi-au evaluat auto la 1100 euro ,adica dublu fata de ce sustineau ei,sant si eu curios cum o sa decurga procesul ,a fost primul termen,ei au chemat intervenient fortat vinovatul accidentului pt urm. termen asa ca s-a nascut intrebarea mea : in cate cazuri i se da dreptate reclamantului intr-un proces cu asiguratorul.......B-)
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
mars_on_line, utilizator
Corectati va rog cifrele ca nu prea se intelege decat principial.Pana atunci, cu ce pot sa va ajut ,este urmatorul aspect:
Verificati valoarea de nou a auto,la data accidentului,conform catalogului international EUROTAX,eventual Apia,sau SCHWAKE.Incadrarea trbuie facuta functie si de dotari,existand variatii de pret chiar si de +50 -50% la acelasi model.
Chiar daca valoarea de nou este aceeasi, val.sumei asigurabile la CASCO(sistem propriu de evaluare al asiguratorului), nu coincide cu valoarea maxima de despagubire RCA (stabilita unitar de norme).Oricum cifrele nu pot fi diferite de la nsimplu la dubluB-),deci precis "gresala" s-a produs la RCA.
Mai am o nelemurire: de ce ati platit dv. o parte din reparatie?A fost deviz separat pt. lucrari solicitate suplimentar?
In privinta dreptatii - atunci cand probele exista (inscrisuri), nu pot fi ignorate si deci nu exista parte avantajata.
Sunt Asiguratori care au pierdut multe procese,provocate cu buna stiinta,pentru amanare plati sau "lehamite Client":surrender:
Daca a fost chemat vinovatul,ori se va justifica o despagubire partiala a acestuia(catre dv.), ori e vorba de reparatii fara legatura cu accidentul.Daca refuzati in continuare sprijinul unui avocat, sa stiti ca un proces se pierde f. usor din alte cauze (lipsa de expertiza in domeniul juridic) decat lipsa de dreptate.
Nu cred ca se pune problema de +sau- 50 % la un autoturism Dacia fab. 1999.(carburator) .E clar 3600 E.Suma de 800 ron a-m cheltuit-o eu pe piese (am dreptul)ca le-am achizitionat mai ieftin, daca le puneau cei de la service erau cu adaos,dar ati sesizat foarte bine ,,cifrele nu pot fi diferite de la simplu la dublu ,deci precis "gresala" s-a produs la RCA"=D>.Exact asta le-am spus si eu, 84 %uzura ,in loc de 72 %(conf anexa 3) face ca diferenta de pret sa nu fie achitata adica 500 ron.Se sesizeaza prea putina lume pt. suma asta . Am modificat cifrele .Pe vinovat l-a chemat ca intervenient conf. art.54 legea 136/95. Sant curios ce se intampla daca eu instrainez autoturismul si nu se mai poate face expertiza tehnica .Ca doar nu ma obliga nimeni sa-l mai tin B-) Multumesc pt. interes .
Probabil starea autovehiculului arata ca nr.km.parcursi era nu 30000 ci mult mai mare(prietenii stiu de ce!)
Altfel uzura maxima ar fi trebuit sa fie scazuta pana la 61%.
Chiar daca ati instrainat masina,la dosarul de daune exista foto detaliate in sprijinul sau defavoarea dvs.
Eu va recomand sa cereti efectuarea unei expertize rpin care sa se stabileasca valoarea reparatiilor efectuate pentru un raspuns mai complex am nevoie de mai multe date. Este vorba de un accident in care sunteti pagubit si s olicitati despagubiri i8n temeiul unei polite RCA sau sunteti un asigrat tip CASCO. Despagubirile se stabilesc diferentiat deoarece RCA-ul este o asigurare in temeiul legii si legea este cea care impune normele privind acordarea de despaguriri

Alte discuții în legătură

Pagubit nemultumit de despagubirea oferita de rca -dauna totala Andi Ghimisi Andi Ghimisi Am produs o tamponare in urma careia am avariat un autoturim.Socitetatea de asigurari unde am RCA-ul,conform modelului de calcul specific (vechime,km la bord ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)