avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu asiguratorul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu asiguratorul

ce sanse am sa castig un proces pe care l-am intentat unei societati de asigurari care nu mi-a platit in totalitate suma reprezentand despagubirea . in cate procese i s-a dat castig de cauza reclamantuluiX-(
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:22, 23 Septembrie 2009
Efectuarea unei expertize o sa ceara juristul ardaf ca proba pentru ei ,dar ce nu stiu ei ,este ca auto chiar are 30000 km=D> si arata chiar ca una noua si niciun expert nu poate sa demonstreze altceva. Despagubirea se face pe RCA ul vinovatului .Problema e ca eu vreau sa instrainez auto din alte cauze,si ideea era :daca auto nu mai este in proprietatea mea se mai poate face expertiza ?sau ar fi bine sa o fac eu acum...dar daca nu se recunoaste de catre instanta ...:sorry:
Spre deosebire de D-na Adelaida care nu citeste cu atentie tot dosarul(3 pag) , eu incerc sa va raspund.
Daca nu exista obiectiuni asupra intinderii fizice a daunei(devizul de reparatii confirmat de inspectorul asiguratorului), expertiza va avea ca obiectiv modul de calcul.Aci poate interveni starea masinii la data daunei-pentru care exista foto chiar la asigurator si pot fi solicitate in instanta(probe la partea adversa).Poate inca mai puteti solicita o expertiza in termen privind starea tehnica,sau puteti face dv. o expertiza extra judiciara de evaluare.
:confused: Instanta oricum nu este interesata sa vada masina iar judecata se va fac pe baza de inscrisuririle existente deja, faptul fiind consumat.Evaluarea Casco nu are relevanta.
Perfect de acord cu dvs.Am vazut ca santeti consultant asigurari,va rog sa-mi raspundeti la o intrbare fara a fi partinitor mai ales ca ati inteles si dosarul :Care este suma maxima cu care ma poate despagubi o firma de asigurari (pe RCA) in cazul unui accident in care eu nu sant vinovat ? Date : auto Dacia 1310 ,fab 1999 martie,km 30000,data accidentului 31 08 2008,deviz reparatii 2500 ron, auto stare ffbuna .(legea 136/95,ord. CSA 8/2008 in vig.la data accidentului) va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
mars_on_line, utilizator
Ca la shcoala:
De oarece si pentru ca
- la 31.08.2008 1E=3,53 lei
- uzura maxima pt.intretinere buna =62% (9 1/2 ani)
- am verificat devizul privind normele de timp si consum materiale;
- piesele de schimb procurate de client provin de la firma autorizata pentru comert p.s. auto(cuprinse in deviz)
- toate reparatiile au fost urmare accidentului constatat;
- tariful manopera si adaosul practicat sunt conform contract/conventie cu reparatorul;
SE APROBA LA PLATA SUMA DE 2.500 LEI
multumesc ,asa credeam si eu =D>

Alte discuții în legătură

Pagubit nemultumit de despagubirea oferita de rca -dauna totala Andi Ghimisi Andi Ghimisi Am produs o tamponare in urma careia am avariat un autoturim.Socitetatea de asigurari unde am RCA-ul,conform modelului de calcul specific (vechime,km la bord ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)