avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONVOCARE COMISIE DE DISCIPLINA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONVOCARE COMISIE DE DISCIPLINA

Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat postul si drept urmare i-a fost comunicata o notificarea preavizului de concediere. La acel moment, angajatul se afla in concediu medical. Ulterior, angajatorul a aflat ca angajatul a lipsit nemotivat de la serviciu 3 zile consecutiv (inainte de comunicarea preavizului) si drept urmare a dispus cercetarea disciplinara a angajatului in cauza. Acesta a fost convocat la comisia de disciplina de 2 ori, insa nu s-a prezentat ptr. ca este tot in concediu medical.
Intrebari: 1. Cu ce data trebuie revocat preavizul de concediere? Poate fi revocat in perioada in care angajatul este in concediu medical?
2. Cum poate fi finalizata cercetarea disciplinara, in situatia in care angajatul isi prelungeste mereu concediul medical? Precizez ca are 65n de zile concediu medical.
3. Care ar fi solutia de rezolvare a acestei spete?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 19 Mai 2013
Daca este in termenul prevazut de lege, atunci a procedat corect angajatorul referitor la cercetarea disciplinara a acestuia.
art.252 C.mun.
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
....
Se arata in prezentare:
"....... Acesta a fost convocat la comisia de disciplina de 2 ori, insa nu s-a prezentat ptr. ca este tot in concediu medical......"
deci niciun fel de leg cu art. 252 codul muncii,ref la termen .intrucat avem art. 49 alin 6.codul muncii.



Are legatura cu art.252 C.mun., intrucat convocarea a avut loc cand? Data exacta a absentelor nemotivate nu este specificata in postarea initiala?

Aceste absente nemotivate le putea acumula in decursul a 7 luni anterioare emiterii instiintarii de preaviz , de exemplu.
Preavizul a fost comunicat in data de 04.04.2013 iar angajatul a lipsit in perioada 08.04.-11.04.2013.
La comisia de disciplina a fost convocat in data de 09.05 a.c si 16.05.
Din cate inteleg, angajatul a lipsit nemotivat in perioada de preaviz.
Prin urmare, atat cercetarea disciplinara cat si preavizul sunt suspendate pe perioada concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina din concediu medical cristina69 cristina69 Buna seara. Am urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a primit preaviz de concediere , ptr. ca postul sau a fost desfiintat, dar inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediere adriana.ivascu adriana.ivascu As vrea sa cer parerea intr-o speta : Am inceput demersurile pentru desfintarea postului unui angajat. Dupa adresa pe care am trimis-o la domiciuliu ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)