1. De acord, dar in cazul nostru omul nu-i salariat. Daca ar fi, ar veni cu adeverinta de salariu si s-ar calcula pensia la cat castiga net efectiv.
2. Intretinerea se presteaza in natura, doar daca nu se vrea/ nu presteaza de bunavoie/ nu poate, se va fixa in bani.
Salariul minim e economie e singurul care instanta se va raporta, insa nu numai la brut sau numai la net. Am zis ca practica nu e unitara in acest sens si incercam sa-mi explic de ce unele fac referinta la brut si altele la net, atata tot. Nicidecum n-am zis ca nu se va raporta la salariul minim, vorbeam doar de net sau brut.
Dvs ziceti cu privire la salariul minim net
(acesta neputand fi cunsocut instantei)
Unele, l-au cunoscut si au hotarat in consecinta :
Etalonul avut în vedere de instanţă în stabilirea pensiei de întreţinere este venitul minim net pe economie, iar nu brut, respectiv suma de 525 lei.
[ link extern ]
Cât priveşte mijloacele de plată ale pârâtului, la dosar nu există probe din care să reiasă obţinerea unor venituri periodice de către acesta însă, având în vedere faptul că pârâtul este apt de muncă, instanţa apreciază că ar trebui să realizeze cel puţin salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în cuantum de 700 lei, astfel cum rezultă din art. 1 din HG 1225/2011 („Începând cu data de 1 ianuarie 2012 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 700 lei lunar…”), însă instanţa va avea în vedere valoarea netă a acestor venituri, respectiv suma de 532 lei.
[ link extern ]
[ link extern ]
Aici e calculata la brut
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]