avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva unui minor sub 14 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva unui minor sub 14 ani

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii.

Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la neuropsihiatrie infantila de unde i se dau niste medicamente.
Copilul face niste crize de nervi incredibile, arunca tot ce prinde in cale, loveste copiii foarte agresiv iar ultima data a lovit profesorii, pe un copil de la grupa pregatitoare care doar a trecut pe langa el, fara sa il cunoasca, fara sa il provoace in vreun fel l-a trantit pe ciment cu mare forta, arunca cu obiecte grele inspre copii, teama cea mai mare este ca acest copil poate sa comita un act de violenta extrema. Daca se apropie cineva de el, spune ca el stie ca oamenii mari nu au voie sa-i faca nimic. Mama lui nu intelege problema lui si ii acuza pe ceilalti ca-l provoaca, este invatata cu procesele si da in judecata pe oricine se apropie de el (copilul a schimbat deja vreo 3 scoli). S-a ajuns sa se tina copiii inchisi in clase de frica lui pentru ca iese pe hol, racneste si loveste pe toata lumea, de la copilul de gradinita la directoare. Are iesiri de-a dreptul psihopatice. Ultima data s-a chemat salvarea pentru ca nu s-a stiut ce sa-i mai faca. Scoala este terorizata si legal se spune ca nu se poate face nimic pentru ca este minor si are dreptul la educatie.

Ce se poate face in acest caz? Copilul este un pericol real la siguranta celorlalti copii in primul rand si apoi a celorlalti.
Are rost sa facem plangeri impotriva lui, mai ales ca e minor sub 14 ani?

Cum se poate scoala, parintii, profesorii apara? De unde sa incepem?

Orice informatie legata de aceasta situatie ar ajuta mult. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Josephiine, utilizator
Cel mai recent răspuns: anaililenache , utilizator 17:24, 9 Octombrie 2018
Da, doamnă , vă dau dreptate! Nimeni nu face nimic. Copii normali nu mai au dreptul la o educație corectă și liniștită.Nu am nimic cu astfel de copii, dar în alte țări cu astfel de copii se lucrează unu la unu ,nu să ai 20 sau 25 de copii în clasă și încă 3 cu diferite probleme. Societatea, nu reacționează, dă vina pe profesori.Oare ce poți să faci tu ca profesor care ai o anumită specialitate și te duci de bună credință să îți faci meseria?Problema este că pentru astfel de copii este nevoie de o pregătire specială, profesori specializați chiar pentru copii hiperactivi.Școlile de masă sunt pentru copii care au același sau aproximativ același nivel de percepție și înțelegere a informației.Mai nou, profesorii nu numai că sunt jigniți de acești copii și CODUL ETIC îți spune că trebuie să te porți foarte bine cu ei.Sunt de acord, dar vreau sancțiuni pentru părinții care nu-și educă copii.Atunci vom avea o educație de calitate. Nu faptul că nu învață mă deranjează, că nu toți trebuie să ajungă miniștri, ingineri etc.dar pot să aibă un comportament adecvat în timpul orelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitare exercitare autoritate parinteasca petana petana Va supun atentiei urmatoarea speta: In timpul casatoriei, au rezultat 2 copii; parintii au divortat iar in urma divortului, instanta a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Copil problema desperadoxyz desperadoxyz Va salut! M-as bucura daca ma-ti putea ajuta cu o problema. Este vorba de un copil minor de 15 ani care fuge noaptea din casa, nu vrea sa mearga la scoala, se ... (vezi toată discuția)
Doua intrebari care cred ca ar trebui sa isi gaseasca raspunsul ! davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu Care credeti ca sunt diferenţele majore din punct de vedere al comportamentului si al educaţiei şcolare între un copil de 13-14 ani al anilor \'89 şi unul ... (vezi toată discuția)