Buna ziua.
Am Act de Adjudecare pe un apartament. Vreau sa fac contracte furnizare energie la EON. Mi se cere intabularea la cadastru ca si conditie pt a fi primit ca si client :)
Intabularea as dori sa o fac peste cateva luni.
Stiu ca EON e o firma privata dar totusi nu cred ca pot refuza potentiali clienti avand monopol. In fine:
1. pe ce temei legal mi se refuza incheierea contractului, eu avand ca si act de proprietate Actul de Adjudecare??
2. Actul de Adjudecare nu e act de proprietate fara intabulare?
Buna ziua,
Situatia e mai simpla decat pare. Luni am obtinut intabularea la un apartament cumparat la licitatie fara plata acelei taxe de 2-3% , deci legislatia fiscala se pare ca difera de la oras la oras. Cu bransarea la compania de gaze este mai complicat deoarece si noua ne-a cerut acelasi acte (inclusiv cartea funciara), le-am explicat situatia ca o sa mai dureze (nu credeam ca o sa obtinem intabularea asa repede si fara plata acelei sume) si nu au fost de acord sa ne primeasca nici macar actele. Situatia s-a schimbat in momentul in care le-am cerut sa imi refuze in scris solicitarea de bransare, a chemat un superior care s-a comportat omeneste si a inteles situatia dar nu inainte de a ne intreba daca apartamentul trebuie evacuat.
Mult noroc!
Mie la eon mi-au cerut initial intabularea, le-am spus ca astia de la cadastru refuza intabularea daca nu sunt platiti cei 2%de debitor, trb sa dau in judecata OCPI sa-l intabuleze gratis, posibil sa dureze si ca nu vad rostul intabularii.
Au cerut opinia de la juridic si apoi mi-au spus ca se poate si fara intabulare
Lamurire act adjudecare
Lucc
Am cumparat un apartament la licitatie.
Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare
Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)