avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajat SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajat SSM

Buna ziua,

Lucrez la o firma care unde avem un angajat specialist SSM, cim cu 16ore/luna.
Din cate am inteles acest contract nu este valabil.(stiti ce ce poate intampla in cazul unui control?)
Avem si alti angajati in unitate care au urmat cursul SSM dar au alte functii, pot face cumul de functii si sa se ocupe si de SSM si de altceva.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:23, 19 Iunie 2013
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am o firma cu 25 de salariati dintre care unul este inspector SSM (cim cu 8 h/zi), a afectuat cursuri de SSM cu durata de 40 ore si in urma unui control de la ITM am avut probleme deoarece el nu ar avea voie sa semneze fisele de protectia muncii doar sa instruiasca personalul. Trebuie sa externalizez acest serviciu? Va rog frumos sa ma lamuriti in aceasta problema.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
MIRELAIONICA, utilizator
Il puteti externaliza sau insp SSM de la firma poate face cursul de 80 de ore.

Conf art 21 HG 1425/2006 pentru a putea sã desfãşoare activitãţile de prevenire şi protecţie, lucrãtorul desemnat trebuie sã îndeplineascã cel puţin cerinţele minime de pregãtire în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, potrivit prevederilor art. 49.
Conf art 49 alin 1 HG 1425/2006 cerinţele minime de pregãtire în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã corespunzãtoare nivelului mediu sunt:
a) studii în învãţãmântul liceal filiera teoreticã în profil real sau filiera tehnologicã în profil tehnic;
b) curs în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, cu conţinut minim conform celui prevãzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o duratã de cel puţin 80 de ore.
Art.49 al.(1) lit.a) din HG nr. 1425/ 2006 a fost modificat prin HG nr. 955/ 08.09.2010 (in forma prezentata de catre Florin Cioca), in urma abrogarii art.48 care mentiona ca se poate efectua doar un curs de 40 de ore.
Observatia inspectorului de munca a fost probabil, legata de indeplinirea conditiei minime de pregatire in domeniul ssm a salariatului dvs. Altfel spus, salariatul dvs. nu putea indeplini in mod legal functia de lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie.
Pregatirea minima in domeniul ssm de 40 de ore, confera doar dreptul de a face instruirea lucratorilor la locul de munca si instruirea periodica, nu si instruirea introductiv generala, la angajarea in munca.
Tinand cont de numarl de angajati al firmei (25), salariatul dvs. poate urma un curs de 80 de ore si apoi sa il nominalizati ca lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie sau puteti incheia un contract de prestari servicii ssm cu o firma acreditata ca serviciu extern de prevenire si protectie, pentru efectuarea instruirii introductiv generale a noilor angajati si a celorlalte atributii ale lucratorului desemnat cu activitati de prevenire si protectie.

Pentru MIRELAIONICA.
Pe viitor daca aveti nelamuriri, este corect sa deschideti o discutie noua, astfel fiind mai usor de urmarit de catre utilizatori si dvs. puteti intra mai repede in posesia raspunsului dorit.
MIRELAIONICA a scris:

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am o firma cu 25 de salariati dintre care unul este inspector SSM (cim cu 8 h/zi), a afectuat cursuri de SSM cu durata de 40 ore si in urma unui control de la ITM am avut probleme deoarece el nu ar avea voie sa semneze fisele de protectia muncii doar sa instruiasca personalul. Trebuie sa externalizez acest serviciu? Va rog frumos sa ma lamuriti in aceasta problema.


Dupa cum s-a aratat mai sus lucratorul poate urma un curs de cel putin 80 de ore ori faceti contract cu un serviciu extern de prevenire si protectie sau mai aveti o varianta ca angajatorul sa-si asume desfasurarea activitatilor de prevenire si protectie, normal daca se indeplinesc conditiile prevazute de art. 17 din NM de aaplicare a L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare.
ART. 17
(1) In cazul intreprinderilor care au intre 10 si 49 de lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt respectate prevederile art. 16 alin. (1) lit. a)-c);
b) riscurile identificate nu pot genera accidente sau boli profesionale cu consecinte grave, ireversibile, respectiv deces ori invaliditate.
(2) In situatia in care nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1), angajatorul trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori ori poate organiza unul sau mai multe servicii interne de prevenire si protectie si/sau poate sa apeleze la servicii externe, in conditiile prezentelor norme metodologice.
(3) In cazul in care angajatorul/lucratorii desemnati/serviciile interne de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie prevazute la art. 15, angajatorul trebuie sa apeleze la servicii externe pentru acele activitati de prevenire si protectie pe care nu le poate desfasura cu personalul propriu.

ART. 16
(1)
a) activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt dintre cele prevazute in anexa nr. 5;
b) angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere si/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel putin un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata minima de 40 de ore si continutul prevazut in anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atesta printr-un document de absolvire a programului de pregatire.


Lucratorul care detine acel curs de 40 de ore poate indeplini rolul de reprezentant al lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca daca este ales de catre acestia (probabil asta a fost si scopul atunci cand a urmat acest curs in domeniul SSM de doar 40 de ore)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil protectia muncii - responsabilitati conducator al locului de munca in domeniul ssm S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: De ce calificari are nevoie persoana desemnata responsabil protectia muncii(eu sunt conducator de grup dar in ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm sau lucrator cu atributii in domeniul ssm? seby14 seby14 Sunt angajat pe un post de arhivar, dar am facut cursuri SSM 80 ore. Care ar fi solutia sa am atributii ssm dar sa raman si cu indatoririle pe care le aveam ... (vezi toată discuția)
Managerul de transport poate avea si atributii de ssm si psi? claudiola claudiola Buna ziua, O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in ... (vezi toată discuția)