avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce perioada trebuie sa primesc decizia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce perioada trebuie sa primesc decizia de concediere cf art 65 CM?

Buna ziua
Pe data de 15 aprilie Ac trebuia sa primesc instintarea de preaviz -dar din motive care nu tin de mine am primit-o abia pe 29 aprilie prin executor judecatoresc. Astazi 28 mai Ac imi expira / a fost ultima zi de munca ( angajatorul pe data de 8 m-a instintat ca nu are nevoie de serviciile mele in perioada de preaviz) si nu am primit nici face to face nici prin posta /sau altfel decizia de concediere. din punctul meu de vedere- de maine 29.mai nu mai sunt angajat. In aceste conditii ( lipsa decizie de concediere cu art 65, trecerea perioadei de preaviz ) legal eu ce statut am ? Exista ceva legal care sa impuna angajatorului sa imi imaneze decizia intr-o anumita perioada? adica de unde stiu eu ca angajatorul nu a renuntat la aceasta intentie ?
va multumesc pentru timpul alocat- si pentru raspunsuri
Ps. Poate fi acest fapt , baza unui proces pentru anularea acestei decizii de concediere( pe care nu o am /nu am vazut-o ).
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
anonim2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonim2009 , utilizator 22:12, 29 Mai 2013
asta am inteles dar
pe mine ma intereseza ce se intampla daca eu nu cer acea hartie - pt ca art 76-77 imi da acest drept si el (angajatorul) intarzie sa imi trimita aceasta hartie. in prezent in lipsa deciziei de concediere , cf ar 77 CM sunt inca angajatul acestei companii chiar daca preavizul a expirat astazi la orele de terminare a programului respectiv ora 18:00 cf CIM.
in aceste conditii , in care nu am primit in termen decizia ma pot adresa instantei in momentul in care va sosi aceasta , pentru anularea ei pe motivul de predare prea tarziu sau nerespectarea preavizului. Teoretic, daca angajatorul intarzie 20 de zile pot considera ca nu am avut perioada de preaviz. pentru ca finalitatea preavizului este decizia de concediere... nu?
Nu vad nicio problema, din perspectiva validitatii deciziei de concediere, daca preavizul se acorda mai intai printr-o notificare de preaviz, urmând ca sa fie mentionat si in cuprinsul deciziei de concediere. Tot una veți avea la dispoziție 45 de zile calendaristice, de la momentul primirii deciziei de concediere, pentru a contesta măsura concedierii.

bun asta am inteles
problema mea este ca: in acest moment cf cu preavizul sunt somer , dar cf cu art 77 CM nu sunt concediat decat dupa predarea deciziei de concediere-
decizia de concediere - exista undeva stipulat ca aceasta sa vina in timpul preavizului ? sau ma pot pomeni cu ea si peste 1 luna?
+ in acest moment - care ar fi statutul meu normal? inca angajat sau somer?
La expirarea termenului de preaviz , c.i.m. este incetata chiar daca primiti sau nu decizia de concediere.
V-am explicat anterior ca nu exista text de lege care sa prevada un anumit termen pentru comunicarea acestei decizii.
In practica, decizia de concediere se comunica dupa expirarea preavizului la incetarea c.i.m.

Pana la expirarea preavizului sunteti salariat , dupa expirarea preavizului nu mai aveti aceasta calitate.
draga domnule- imi cer scuze ca va zic dar cf cu art 77 lg 53/2003- care spune clar ca "Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului." rezulta ca imi inceteaza CIM doar din ziua imediat urmatoare zilei in care mi-a fost adus la cunostinta aceasta decizie.
Previzul asa cum ziceati si dvs este fara valoare.
in aceste conditii va intreb cum puteti scrie acest lucru?"La expirarea termenului de preaviz , c.i.m. este incetata chiar daca primiti sau nu decizia de concediere" cum se poate sa inceteze CIM fara comunicarea deciziei ? Art 77 nu se ia in calcul?
Va multumesc pentru intentia de care ati dat dovada.
- Daca mai sunt si alte persoane care au opinii in acest sens sunt rugate sa si le exprime si va multumesc pentru acest lucru si pentru ajutor

Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)
Se semneaza decizia de desfacere contract munca? alexafarcas alexafarcas Buna, am semnat preavizul pe la mijlocul lunii martie, de desfacere a contractului de munca, prin motive neimputabile mie si inchiderea/reorganizarea ... (vezi toată discuția)
Pot contesta preavizul? lumyyy lumyyy Sunt inspector de specialitate la DJTS. Mi s-a comunicat ca saptamana viitoare voi primi preaviz in urma veniri statului de functii de la Bucuresti unde nu mai ... (vezi toată discuția)