avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suma maxima ce poate fi pastrata in casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suma maxima ce poate fi pastrata in casa

Buna ziua
Am o problema legata de suma maxima care se poate pastra in caseria asociatiei de proprietari. Presedintele in sedinta consiliului a propus ca aceasta suma sa fie nelimitata si mi s-a parut putin exagerata cererea lui.
Deci m-ar interesa cit este plafonul maxim si daca nu cer prea mult reglementarea legala.

Va multumesc anticipat
stiu ca executorul poate hotari si in cash si stiu ca este o responsabilitate din partea presedintelui, si ca in eventualitatea executarii silite nu se poate evita plata, dar pe mine ma interesa daca legal este posibil asa sa nu mai depuna nici un ban in banca toti bani sa ramana in casa.
acuma , ce sa va spunem? Nu este prea legal , dar din cate inteleg este vorba despre o concesie ; insa de plata nu veti scapa oricum dupa cele mentionate de dv mai sus...Puteti pastra banii ,insa nu o sa puteti muta banca la dv acasa sau la cine raspunde de bani ,la nesfarsit ...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
CRINA1, utilizator
Am inteles si va multumesc pentru raspunsuri
iriiri a scris:
...dar pe mine ma interesa daca legal este posibil asa sa nu mai depuna nici un ban in banca toti bani sa ramana in casa.

Da, este legal. Sunt asociatii de proprietari care nu au cont bancar si fac toate operatiunile numai prin casa.
Am trecut prin aceasta situatie acum cativa ani. O hotarare a judecatoriei a fost investita si un furnizor a ajuns la executor. Ne-a luat toti banii din banca chiar daca noi am facut recurs.
Am anuntat toti proprietarii sa nu mai faca plati in cont ci numai la casierie. Dupa 4 luni am castigat in recurs, furnizorul, prin acelasi executor nea virat banii in cont plus cheltuielile de judecata...
Dar, temporar am lucrat numai cu nimera pri casierie.
Plafonul de casa este nelimitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma de bani tinuta in casieria asociatiei de proprietari Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca este ok ca sumele de bani incasate de la proprietari sa fie pastrate la casier acasa, pana se achita facturile si ce ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pt asociatia proprietari pmariusf2005 pmariusf2005 asociatia de proprietari este obligata sa aiba cont bancar deschis la banca? care este legea care stipuleaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)