avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident linie continua

Buna ziua,

Sunt conducatorul unui autovehicul caterogrie "B". Indreptandu-ma spre Bucuresti, dinspe Alexndria, pe drumul E70 in dreptul km 60 + 300m, localitatea Draganesti-Vlasca. In dreptul marcajului discontinuu (acest marcaj era discontinuu pe o lungime de aproximativ 5-6 metri pt virat stanga in statia de benzina) am dat semnal stanga, m-am asigurat si m-am incadrat catre stanga, efectuand mersul a aproximatim 2/3 din sensul opus, (adica aproape iesisem) de pe drum facand stanga). In acelasi timp, autoturismul din spate a executat manevra de depasire, pe linia continua (nu inteleg ce a vrut si de ce a facut asta?!), acrosandu-ma in portiera si aripa stanga (el avea aproximativ aceleasi avarii pe partea dreapta).Mentionez ca accidentul s-a produs in raza unei camere de rovinieta.Am sunat la 112 sa vina un echipaj, pentru ca desigur, acesta nu vroia sa imi ofere constatarea amiabila sau sa mergem la politie.
Agentii au constatat si au efectuat urmatoarele:
- domnului i-au luat permisul pe 60 de zile pentru depasirea liniei continue soldata cu accident in baza unui proces verbal;
- mie mi-au dat amenda ca nu m-as fi asigurat in baza altui proces verbal;
- mi-au solicitat sa ii dau domnului RCA-ul meu, desigur, am refuzat pt ca ma consider nevinovat.
Agentii au refuzat sa faca poze la carosabil din care se vedea clar ca eu deja trecusem si de sensul opus de mers, doua treimi. Pe procesul meu verbal am mentionat ca m-am asigurat si ca deja am parcurs doua treimi din sensul opus. Am facut poze ale carosabilului si a masinilor, intrucat agentii au zis ca nu este de competenta/datoria lor.

Va rog sa imi oferiti ,daca se poate o opinie juridica, deoarece doresc sa-i actionez in Instanta:
1.Doresc sa contest PV-ul meu , prin care o sa solicit anularea acestuia si sa mi se ofere RCA-ul domnului care m-a acrosat pentru a-mi putea repara masina;
2.Daca PV-ul meu se anuleaza in urma unei decizii judecatoresti, cum fac rost de PV-ul celui care a facut "nazdravania" ca, desigur sa ii pot folosi RCA-ul?
3.De asemenea cum fac rost de RCA-ul domnului in cazul in care se anuleaza PV-ul meu?
4.Pot folosi ca probe, pozele facute cu telefonul?

Sau mai bine spus, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez din acest moment pentru a se face dreptate?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rosudaniela_85 , utilizator 11:07, 7 Iunie 2013
Si ca sa fiu mai clara in exprimare,
Am dat semnal cu 100 de metri inainte de marcajul discontinuu, nu cu 50 cum trebuia, pentru ca am crezut ca deja iesisem din sat/comuna.
Accidentul s-a datorat dumneavoastra pentru ca nu v-ati asigurat inainte de a efectua virajul. Faptul ca ati semnalizat manevra nu inseamna ca aveti prioritate ori drept de a initia manevra, decat in conditiile legii.
Procesele verbale sunt cat se poate de normale. Celalalt sofer a fost sanctionat la fel de corect.
Daca era linie discontinua, v-ati fi asigurat ca altcineva nu a initiat o manevra de depasire? Legea nu stabileste ca doar atunci trebuie sa va asigurati. De asemenea, este irelevant faptul ca ati apucat sa traversati 2/3 din sensul opus.
Soferul nu era obligat sa faca amiabila cu dumneavoastra si nici sa mearga la politie in momentul ala. Singura obligatie era sa anunte accidentul in 24 de ore. La fel, politia nu este obligata sa vina la accidentele care nu s-au soldat cu victime.

Faceti contestatie degeaba. Lucrurile sunt mai mult decat evidente, iar speta este arhicunoscuta. Veti pierde timpul degeaba.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Accident viraj stanga dupa depasire nepermisa sofer129 sofer129 Buna ziua! Am fost implicat intr-un accident de circulatie in care masina mea a iesit foarte lovita. Am intrat pe o strada cu 2 benzi despartite de o linie ... (vezi toată discuția)