avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa dau in judecata tatal copilului pe care il ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa dau in judecata tatal copilului pe care il cresc

Am aflat de curand ca,copilul pe care il credeam a fii al meu are de fapt un alt tata.Este adevarat faptul ca incertificatul de nastere sunt trecut ca tata al copilului(la acea data credeam ca eu sunt tatal natural ceea ce sa dovedit ulterior a fii fals).Mentionez ca sunt in continuare casatorit cu mama copilului(mama nu are cunostiinta de faptul ca stiu ,ca nu sunt tatal copilului).
Pot da in judecata tatal natural al copilului si cere acestuia despagubiri avand in vedere faptul ca eu I-am crescut copilul si ca el cunoaste faptul ca este tatal (natural al) acestuia
Sper ca m-am facut inteles si va multumesc anticipat pt raspunsuri!!!
nu eram casatorit la data nasterii copilului.
nu doresc in niciun fel ca in urma actiunilor mele sa aibe de suferit copilul.
nu am dorit decat sa stiu daca dpdv legal(exista un temei legal,s-a mai intamplat asa ceva ,etc) pot face acest lucru
Atunci lucrurile sunt simple din punct de vedere legal (la alte aspecte va ganditi dvs.)

Pentru că nu eraţi căsătorit cu mama copilului la data naşterii acestuia, paternitatea s-a stabilit pe baza recunoaşterii făcute de dvs.

Art. 58. - Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată de orice persoană interesată. (articolul este din vechiul Cod al Familiei - aplicabil in speţă, în raport de data naşterii copilului).
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
romascanu, moderator
Stimata doamna Romascanu nu cred ca ne intelegem.Eu doresc ca tatal biologic sa ''plateasca'' intr-un fel pentru ceea ce a facut.Sa inteleg ca primul pas spre acest lucru este contestarea paternitatii??.Daca inteleg bine, mai intai de toate trebuie chemat in instanta pt stabilirea paternitatii????
Imi permit sa raspund. Cum doriti sa "plateasca"? Ce a facut ilegal?. Adevarat din punct de vedere moral a dezertat de la datoria de parinte , in cazul in care a avut cunostinta de existenta sarcinii sau a nasterii copilului. La vremea respectiva mama copilului avea instrumentele juridice necesare obligarii tatalui biologic la recunoasterea paternitatii, plata pensiei de intretinere minor, dar .. nimeni nu-l putea obliga (daca el moral si afectiv nu simtea acest lucru) la intretinerea unui raport afecti cu copilul. Inteleg ca dv ati avut acest rol si-l aveti in continuare. Va inteleg frustrarea, supararea, am o intrebare la care se pare nu doriti sa raspundeti, dar este esentiala pentru a va intelege motivele...Sotia, si mama copilului ce spune? Care este realitatea? De ce nu doriti sa puneti cartile pe masa? Sa inteleg ca doriti sa divortati de mama copilului (la inceput puneti problea ca in cazul unui divort ar trebui sa platiti).. Revin cu ce am spus anterior. Pana la o sentinta contrarie sunteti tatal copilului in toate efectele...Vorbiti cu sotia dv. Este unica in masura sa lamureasca situatia, iar dupa accea decideti dv ce doriti de fapt. Dl in cauza nu are ce "plati", el este un strain fata de acest copil...
Ok am inteles , el nu poate ''plati ''in niciun fel.
Sotia nu spune nimic pt ca nu stie ca am aflat.
Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca el a stiut ,si totusi nu la interesat,de aceea doream sa-l ''pedepsesc''sa zicem ,intr-un mod in care sa simta si el .Pt ca moral am vazut ca nu-i pasa
Oricum ... va multumesc tuturor pt mesaje si sfaturi.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-urgent narcisa raveca narcisa raveca Buna ziua,dintr-o relatie de 2ani cu un barbat a aparut un copilas,acesta nu a vrut sa stie de el,acum copilasul are 2anisori si poarta numele actualului meu ... (vezi toată discuția)
"copilul meu ,dar pe numele altuia" m_ady_alx m_ady_alx am avut o relati cu o femeie casatorita de aproximativ 3ani ,din care a rezultat si un copil, greu este ca nu am putut sa declar eu copilul ,nu ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristinaioana cristinaioana buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!! am primit o citatie prin care ... (vezi toată discuția)