christian1 a scris:
Stimata doamna Romascanu nu cred ca ne intelegem.Eu doresc ca tatal biologic sa "plateasca" intr-un fel pentru ceea ce a facut. Sa inteleg ca primul pas spre acest lucru este contestarea paternitatii? Daca inteleg bine, mai intai de toate trebuie chemat in instanta pt stabilirea paternitatii?
Atâta vreme cât dumneavoastră sunteţi
tatăl din actul de naştere,
NIMENI nu are dreptul să ridice degetul pedant către o altă realitate. (chiar dacă se mai poartă încă, pe la diferite cumetrii, glumele acelea nesărate ... cum că plodul ar semăna în parte te miri cui, dar nu lui taică-său).
ªi atunci vin şi întreb: care tată biologic!? Câtă vreme nu există o hotărâre judecătorească de admitere a acţiunii în
contestarea recunoaşterii de paternitate, eu -
omul mă fac că am orbul găinilor :) şi alt tată în afară de dvs.
nu vreau să văd. (chiar dacă, eu -
avocatul aş putea lucra conştiincios intru restabilirea adevărului obiectiv).
Dumneavoastră aţi făcut acea recunoaştere de paternitate şi dumneavoastră aţi afirmat aici că aţi făcut-o cu credinţa că era conformă adevărului. (nici eu şi nici alţii n-avem dreptul la altă credinţă până ce o hotărâre judecătorească nu reflectă alt adevăr).
Dar şi din credinţă sinceră se poate greşi.
De aceea, legea permite oricărei persoane INTERESATE (atenţie! o persoana care justifică un interes, nu oricine băgător de seamă care priveşte în grădina dvs.) să
conteste ÎN JUSTIŢIE (nu sprijinit de vreun gard)
recunoaşterea care nu corespunde adevărului.
Dar inainte de a impinge 3 vieţi în nefericire perpetuă, e bine ca acela ce se apucă de contestat aşa ceva să aibă mai mult decât o credinţă.
NU ªTIU ce vă face pe dvs. să credeţi că celalalt ar fi ªTIUT. Dar şi dacă ar fi ştiut este important de văzut
CÂND a ştiut.
De ce e important când? Păi, mă tem că niciun bărbat n-ar putea să fie atât de sigur încât, vâzându-l pe altul cum pleacă spre starea civilă, în scopul recunoaşterii unui copil despre care CREDE că-i al său, să se aşeze ţanţoş ca un cocoş pe gardul primăriei şi să-l oprească. Iar odată făcută recunoaşterea de către un bărbat, niciun alt bărbat (oricât ar fi el de adevărat tată) nu mai are altă şansă decât ceea de a contesta IN JUSTIŢIE (nu cocoţat pe gard) recunoaşterea făcută de altul.
De ce n-a făcut-o? Păi de la mârlănie până la dorinţa de a nu impinge 3 vieţi în nefericire perpetuă (cum ziceam mai sus), paleta e largă şi pentru toate gusturile. Cine ar putea judeca fără să cunoască amanuntele!?
În plus, stimate domn,
Holywood-ul nu are imaginaţie pe lângă ceea ce am văzut/trăit eu în viaţa de avocat.
Am văzut om pe care
îndoiala l-a făcut să promoveze o astfel de acţiune pentru ca apoi, exact în clipa în care a devenit 99%
sigur că acel copil
NU era al lui, exact în clipa aceea .. să mă roage să fac tot ce pot spre a-i
pierde procesul.