avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoritatea lucrului judecat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoritatea lucrului judecat?

In primul dosar societatea com. a investit instanta Tribunalului pentru litigii de munca cu o actiune privind constatarea nulitatii CIM pentru lipsa consimtamantului angajatorului la intocmirea acestuia (este un contract fals, firma nu stia de el!). Se respinge actiunea, deoarece angajatorul nu a reusit sa probeze lipsa consimtamantului sau. Cauza se afla in recurs la CA, fiind suspendata acum doua zile, deoarece s-a omis sa se treaca judecata in lipsa(24292 cpc).
In al doilea dosar: imediat cum s-a recurat prima sentinta din primul dosar, angajatorul a demarat o alta actiune, acelasi angajator impotriva aceluaiasi angajat si acelasi CIM, invoca o nulitate abosluta (deci litigiu intre aceleasi parti, acelasi obiect, nu stiu daca si aceeasi cauza!) privind CIM: lipsa adeverintei medicale dupa incheierea acestui contract.
Instanta invoca din oficiu autoritatea lucrului judecat!

Se judeca in lipsa, angajatul nu a prestat practic niciodata aceasta functie, este un contract inscris in fals, fara cunostinta angajatorului, nimeni nu-l cunoaste pe acest angajat...nu a venit in instanta..etc.
Si ITM face referinte catre Tribunal in sensul ca acest contract nu s-a derulat niciodata.
In prima cauza s-a invocat o nulitate relativa, zic eu. In a doua cauza o nulitate absoluta, exprez prev. de codul muncii!

Exista autoritate de lucru judecat?

Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:09, 7 Martie 2009
mihnea58 a scris:

Prima cauza, care are ca obiect nulitatea cim avand ca temei de drept art. prev.art.948 Cod civil, este inca in recurs deci hotararea nu este inca definitiva.
A doua cauza are ca obiect nulitatea ABSOLUTA, prev. de art.57 Codul muncii.

Eu zic ca nu aveam tripla identitate.


Autoritatea de lucru judecat priveste ceea ce a dispus efectiv instanta cu privire la actiune. Asadar, daca prima actiune se respinge nu exista autoritate de lucru judecat pentru ca in cea de a doua invocati alt motiv de nulitate asupra caruia instantele nu s-au pronuntat.
Daca insa prima actiune e admisa veti observa ca cea de a doua ramane fara obiect intrucat nu poti sa ceri constatarea nulitatii unui contract care nu mai exista intrucat a fost deja declarat nul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea lucrului judecat? ContSters40598 ContSters40598 In primul dosar societatea com. a investit instanta Tribunalului pentru litigii de munca cu o actiune privind constatarea nulitatii CIM pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Suspendarea prev.de art.244(1) pct.1 cpc Irina S. Irina S. Aceasta cauza de suspendare poate fi invocata in fata instantei de recurs (la Tribunal) daca exista o alta judecata care se afla abia la fond ? Mai concret: ... (vezi toată discuția)