Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin.
Problema este ca promitentul cumparator nu este in tara si nici nu poate sa faca o procura prin care sa imputerniceasca pe fratele sau.
Promitentul cumparator doreste sa semnez la un notar un act din care sa reiasa ca am primit (atunci la semnare) o suma de bani de la fratele sau, in numele lui, reprezentand avansul dat pentru acest apartament.
Se poate incheia asa ceva? Pot primi avansul in numele lui de la o terta persoana, fara sa existe imputernicire ?
Cititi cu atentie contractul de vanzare cumparare acolo sunt niste interdictii, nu numai de instrainare.;)
Asa ca vorbiti cu Banca si vedeti in ce conditii se poate face aceasta promisiune.
in contract este mentionata interdictia de instainare pe o perioada de 5 ani de la data dobandirii (au trecut 4) si a interdictiei de grevare cu alte sarcini pe durata finantarii.
Tinand cont ca aceasta promisiune de vanzare -cumparare nu aduce modificari in CF si ca vanzarea -cumpararea se va face abia dupa incheierea finantarii, asa cum se specifica, credeti ca ar fi o problema incehierea acestui act?
Cei care au redactat vechiul cod nu au fost nici ei jurişti de mîna a doua. Nici cei care au dezvoltat, doctrinar şi jurisprudenţial, această chestiune.
Dovada e faptul că noul cod preia de la înaintaşi şi reglementează în mod explicit stipulaţia pentru altul, în art.1284 şi următoarele.
Prin urmare, se poate. Vă trebuie doar un avocat care să redacteze actul sau un notar dispus să iasă din tipicul şi din rutina actelor obişnuite.