Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate in insolventa care nu a achitat contributiile pentru angajati

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, de care depind f. multi angajati ai unei societati care este in insolventa. Aceasta societate nu a platit nicio dare catre stat de 7 ani. Daca avem nevoie de o adeverinta pt. la medic, plateste cateva milioana si gata. Nu baga pe nimeni in somaj pt. ca nu a platit nimic la stat. Daca intra in faliment, angajatii pot beneficia de somaj? Mai mult de atat, li se va recunoaste vechimea? Va dati seama ca sunt multi angajati in varsta si care au nevoie de anii de vechime pt.pensie. Dati-mi si mie va rog, legile, articolele de care ne putem lega in cazul falimentului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:29, 11 Iunie 2013
dorel13 a scris:
Daca intra in faliment, angajatii pot beneficia de somaj?

Daca au stagiul de cotizare de 12 luni, da pot beneficia, dar dupa cum spuneti nu prea s-a platit somajul!

dorel13 a scris:
Mai mult de atat, li se va recunoaste vechimea?

Vechimea este conditionata de plata contributiilor la pensii, dar din ce spuneti nu s-au platit!

dorel13 a scris:
Dati-mi si mie va rog, legile, articolele de care ne putem lega in cazul falimentului.

In ce sens sa va legati de articolele din lege?
Daca se intra in faliment, urmeaza disponibilizarea angajatilor cu preaviz de 15 zile.
Deci, sa-nteleg ca daca societatea nu a platit contributiile, angajatii vor fi niste victime. Dar fratilor, acestor oameni, cand au primit salariile, societatea le-a oprit din salariu absolut tot. Ca nu a platit societatea mai departe catre stat ce avea de platit angajatul si ce avea societatea, ce vina are angajatul? Chiar nu-I nimic de facut? Incredibil!!! In ce tara traim?!Vai mama lor de legi!
Da exact, ati spus bine, victime ! Pentru fapta respectiva administratorul /directorul este pasibil de puscarie, dar asta nu va tine de foame. Asa este, din pacate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime la societate in insolventa dorel13 dorel13 daca lucrez la o societate in reorganizare judiciara, care nu a platit nimic la buget si ma baga in somaj,acum cat este in reorganizare, stiu ca beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic sadaka sadaka Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca in somaj tehnic se mai platesc la stat contributiile si ce are de pierdut un angajat in aceasta situatie. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - societate in insolventa danam1984 danam1984 Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 4-a, iar data probabila a nasterii este 20 dec 2013. Sunt in prezent angajata la o societate intrata in procedura de ... (vezi toată discuția)