avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de munca

Stimati domni si doamne ,

Va rog sa ma indrumati si sa-mi dati pe cit posibil un raspuns argumentat cit mai bine pentru a putea sta de vorba cu angajatorul ...

Care este problema :
in luna mai a anului 2013 am mers la servici efectiv 21 zile la care au fost adaugate 2 zile libere aferente sarbatorilor pascale.Pe fluturas imi apar 21 platite
iar la intrebarea de ce nu apar 23 ,raspunsul a fost pt ca atitea zile lucratoare are luna, dar oricum nu conteaza pentru ca am salar fix ,si se tine seama doar de faptul ca trebuie sa am 2 zile libere pe saptamina respectiv 3 unde mi s-au dat zilele datorie.In consecinta programul a fost de genul
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
s s s L L s s L L R s s L L s s s s s R L L s s s s s s s
30 31
s s

Unde s servici
L liber
R liber platit
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 21 Iunie 2013
Pentru zilele de 1 mai si 6 mai trebuia sa primeasca doua zile libere neplatite .

Codul Muncii prevede ca, pentru munca in zilele de sarbatoare legal se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

Prin urmare, nu sunt platite aceste zile.

In speta, nu este vorba despre munca suplimentara , intrucat angajatorul i-a asigurat salariatului zi libera platita, chiar daca legea nu-l obliga la asa ceva.
Va multumesc pentru interesul acordat .Insa eu tot nu sunt lamurit.Domnul de mai sus spunea ca nu este munca suplimentara si ca mi s-au acordat liberele.E un caz mai ciudat ca au fost date in aceiasi luna. Dar pun problema asa : daca erau date in iunie lucram 2 zile mai putin si eram platit pentru 17 zile din 19? In codul muncii la art 142 se spune:(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Legea spune un interval de timp in care se acorda compensarea in zile , nu prevede ca se acorda in luna urmatoare.

Intervalul de 30 de zile poate cuprinde 2 luni . Asadar, compensarea poate fi facuta si in luna respectiva, nu numai in luna urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Szegedi07 Szegedi07 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de urmatoarea: \" Ca recompensare a muncii suplimentare, conform Codului muncii, aceasta se face în două ... (vezi toată discuția)
Compensare munca prestata in zilele de sarbatoare legala alex76 alex76 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma ajuta in solutionarea urmatoarei probleme: Potrivit dispozitiilor art. 142 Codul muncii in cazul salariatilor care ... (vezi toată discuția)