am primit un control de la itm care a luat de la un salariat declaretie (Am inteles ca e un formular tip) Aesta a declarat ca programul de lucru este de 8 ore /zi dar si sambata. 7 ore. faptul ca beneficiaza de o zi libera pe saptamana nu a mentionat-o in declaratie ci doar verbal pe motiv ca in declaratie nu era rublica in care sa specifice ziua libera..... #-o . Am fost chemata la sediul itm cu actele printre care si pontajul din care reiesea ca beneficiaza de o zi libera. Am fost acuzata verbal de fals in acte... :( ... amenintata cu amenda intre 5 000 - 20 000 lei etc. Procesul verbal nu l-am primit ... urmeaza sa fiu chemata sa il ridic. salariatul fiind la primul control de acest gen nu si-a dat seama ca trebuie sa vorbeasca doar de programul de lucru personal si nu de al magazinului.
va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa mai fac
Va multumesc!
Am inteles. Problema este ca din inscrisurile respective trebuie sa reiasa ca s-a respectat programul normal, iar daca s-a lucrat suplimentar, ori salariatul a fost platit in plus, ori i s-au dat ore(zile) libere platite normal in 60 zile. Acum, cum le aranjati in foaie dvoastra stiti, insa daca contestati procesul verbal sa aveti pontajele pregatite.
ITM-ul are un targhet clar : Amenda! Nu conteaza ca oricum angajatorul traieste de pe o zi pe alta si ca daca inchide pravalia raman si salariatii pe drumuri. Ei cauta nod in papura, ameninta si aplica legea.
Poate scapati acum prin mila si bunavointa organului de control si data viitoare respectati intocmirea acelor pontaje zilnice in mod corespunzator!
Concluzie: Nu exista o solutie minune pentru astfel de situatii. Fiecare se descurca cum poate sau contesta in instanta!
ITM-ul are un targhet clar : Amenda! Nu conteaza ca oricum angajatorul traieste de pe o zi pe alta si ca daca inchide pravalia raman si salariatii pe drumuri. Ei cauta nod in papura, ameninta si aplica legea.
da, dar itm -ul si nu numai ar trebui sa stie ca sunt bugetari sa ca de pe urma noastra isi primesc salariile... marete. dar, in fine astept procesul verbal