buna ziua,
Tocmai am aflat ca trebuie sa ne inregistram ca platitori de TVA pentru ca societatea partenera dn UK a devenit la randul ei platitoare de TVA.
In conditiile in care am aflat ca in continuare putem sa emitem catre ei facturi fara TVA, acest lucru devine un avantaj in sensul deducerii TVA-ului de pe facturi.
Problema este urmatoarea: in acelasi sediu (punct de lucru- o singura camera) in care ne desfasuram activitatea isi mai desfasoara activitatea si o a doua firma (care nu are declarat acest sediu de lucru deoarce in urmatoarea 1-2 luni oricum se va muta intr-un spatiu autorizat nou).
din ce am inteles trecerea ca platitor de TVA presupune si anumite controale la fata locului? poate sa ne afecteze pe noi cat si pe ceilalti un astfel de control? Care ar fi cea mai buna solutie in acest sens (in afara faptului sa asteptam 1-2 luni pentru ca in perioada urmatoare trbeuie sa facem si niste achizitii iar faptul ca am fi platitori de TVA ne-ar ajuta la deducerea TVA-lui)?
multumesc
Inregistrati-va ca platitori de TVA. Controlul este iminent atunci cand faceti cerere de rambursare TVA; daca nu aveti sume mari, nu faceti cerere, ci asteptati sa compensati.