Va pot recomanda sa va ocupati singur de aceasta problema pe care o aveti si, daca nu reusiti singur, atunci puteti chema si alti proprietari deranjati in aceeasi masura ca si dv. de acest vecin, precum si asociatia, in ajutor ca martor, dar nu sa impuneti asociatiei de proprietari sa deschida proces unui proprietar, mai ales daca acesta nu se manifesta pe proprietatea comuna, ci in propriul apartament.
Dv. ati facut tot ce se putea face si vedeti bine ca nimeni nu patrunde dincolo de usa omului pentru ca nu au voie, constata cele reclamate, fac PV care pot folosi ca inscrisuri in procese, poate dau si amenzi, dar asta e tot ce pot face.
Pe proprietatea omului nu poti intra decat cu mandat, necum sa-i faci curatenie sau sa-l evacuezi din acel loc.
Ati citit legea, dar numai ceea ce va convine, ignorand cuvantul "sau" din textul articolului care este strict legat de cealalta sintagma "dupa caz", adica proprietate privata sau proprietate comuna.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Asociatia poate chema un proprietar in instanta daca acesta afecteaza folosirea proprietatii comune de catre ceilalti vecini ai sai, cum ar fi sa depuna gunoiul pe holul blocului, de exemplu...
In cazul preavizului, iata ce se spune in lege:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Deci nu pentru altceva, numai pentru parti ale instalatiei comune sau pentru constatarea partii, comune sau individuale, de unde se trage necazul altui proprietar. Si asta pentru ca numai asociatia poate inspecta, verifica, constata si sa faca demersuri pentru reparatie, fie din partea proprietarului, fie din partea asociatiei. Pentru asemenea intamplari reprezentantii asociatiei sunt indreptatiti de lege sa dea preaviz si sa incerce sa intre pe proprietatea privata.
Eu va inteleg ca sunteti disperat. cine n-ar fi? Dar nu asteptati sa va faca altcineva treaba, eventual ii cereti sprijinul, nu-i impuneti sa faca lucruri pe care trebuie sa le incepeti dv.
Adica proces.
Problema dv. nu e acum, ci in viitor pentru ca nu se stie daca la halul in care se prezinta vecinul dv., dupa descrierea facuta aici, se va sinchisi de vreo sentinta judecatoreasca...