avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitare in comun autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitare in comun autoritate parinteasca

Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata in comun de către părinţi. Stabileşte locuinţa minorului la domiciliul mamei. Obliga paratul reclamant către reclamanta parata si in folosul minorului,lunar, la plata unei pensii de întreţinere reprezentând 25% din venitul minim pe economia naţionala , începând cu data introducerii acţiunii 04.10.2012 si pana in luna aprilie 2013 inclusiv, iar pentru perioada mai 2013 si pana la majoratul minorului la plata unei pensii reprezentând 25% din venitul net lunar permanent. Respinge ca nefondat capătul de cerere din reconvenţionala vizând încuviinţarea ca paratul reclamant sa aibă legături personale cu minorul doua luni calendaristice începând cu 01 ale lunii si pana la 30(31) ale celei de-a doua luni-conform precizărilor fila 112. Incuviinteaza ca paratul reclamant sa aibă legături personale cu minorul după următorul program: -in prima saptamana a lunii de vineri orele 17 pana duminica ora 19 la domiciliul minorului -in a treia saptamana a lunii de vineri orele 17 pana duminica ora 19 la domiciliul minorului -doua saptamani in perioada vacantei de vara, in funcţie de timpul liber al părinţilor cu posibilitatea luării minorului la domiciliul tatălui si cu obligaţia de a-l aduce înapoi la domiciliul mamei -o saptamana in timpul iernii in funcţie de timpul liber al părinţilor cu posibilitatea luării minorului la domiciliul tatălui si cu obligaţia de a-l aduce înapoi la domiciliul mamei -in anii fara soţ sărbătorile de Crăciun si revelionul cu tatăl iar in anii cu soţ sărbătorile de Paste cu tatăl -cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a minorului împreuna cu mama si tatăl Cu drept de apel in 15 zile de la comunicare.

va rog, daca cineva are timp, sa imi spuna ce intelege din aceasta hotarare....eu nu inteleg, pentru mine e negura deasa
si....vorbim de exercitarea in comun a autoritatii parintesti?!?!?!!?!!/!?1
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
D-le ettorebariton, ceea ce ati crezut dvs. se aplica in Franta si in Canada, posibil si in alte tari "luminate", copiii locuiesc cu randul perioade egale la mama si la tata unde-si au hainele, rechizitele, jucariile , camera proprie. Nu se pune problema pensiei alimentare, fiecare ii cumpara copilului ceea ce-i trebuie cat locuieste la el.
Din experienta unei familii prietene, pot afirma ca nu e o solutie fericita pentru copil, care e destul de retras, timid si debusolat. O saptamana locuieste cu mama si noul prieten, o saptamana la tata cu noua prietena.
Este drept, are si avantaje, asa cum isi dau parerea mai multi useri de pe acest site: acel copil are 2 mame, 2 tati, 2 camere "camera mea", patru perechi de bunici si patru familii extinse.
Asta este intr'adevar autoritate parinteasca comuna si copilul invata sa se adapteze fiecarei noi familii create si sa se strecoare intre stilurile de educatie al fiecaruia.
s-ar parea ca pe unii dintre dumneavoastra ori nu va intereseaza subiectul, dar va dati cu parerea pur si simplu...ori daca v-ati pricepe , ati da un raspuns pertinent...domnul av.Patrascu vorbeste de program de vizitare? cititi, va rog, decizia 4/2013 a ICCJ
Sa facem putina limina in aceasta negura deasa:

1. Autoritate parinteasca comuna - asta inseamna ca toate deciziile majore referitoare la copil le luati impreuna cu mama, sau mama trebuie sa le ia impreuna cu dv. (ex; scoala pe care sa o urmeze, alegerea medicului de familie, tabere, execursii, etc); de rutina zilnica a copilului se ocupa parintele la care copilul isi are domiciliul.

2. Datorati pensie de intretinere - probabil ca in perioada octombrie 2012 - aprilie 2013 nu ati avut loc de munca, motiv pentru care instanta v-a obligat la plata pensiei raportat la venitul minim pe economie. Din mai 2013 v-ati angajat si datorati pensie in procent de 25 % din venitul lunar net.

3. Nu ati cerut un program de vizita clar si concis ci unul ambiguu - doua luni calendaristice începând cu 01 ale lunii si pana la 30(31) ale celei de-a doua luni-conform precizărilor dv. Instanta nu v-a aprobat aceasta cerere. in schimb, v-a dat drept de vizita de doua ori pe luna la domiciliul minorului de vineri pana duminica. Este posibil sa fi fost o greseala de redactare si, in loc de "domiciliul tatalui" a fost trecut "domiciliul minorului" (implicit al mamei). oricum, conform hotararii, o data la doua sapatamani urmenaza sa va petreceti weekend-ul la dimiciliul fostei.

4. In rest e destul de clar, puteti lua copilul la dv.
m_ella2005, ce am cerut eu a fost foarte clar, am aratat foarte exact pe zile si luni cand copilul sa stea si cu mine....ceea ce cere mama copilului e aberant din punctul meu de vedere: 2 saptamani pe perioada verii in functie de timpul liber al parintilor? pentru mama copilului inseamna ca daca ea are timp va veni sa stea cu copilul in localitatea mea de domiciliu (probabil isi va inchiria vreo camera la vecinii mei), la fel de idioata e chestia "de luni pana vineri la domiciliul copilului" noi locuim in orase diferite 225 km distanta...atunci eu ce am de facut: pe timp de vara imi pot instala un cort la poarta locuintei copilului
suntem in secolul 21, ne-am straduit sa ne aliniem lumii civilizate si mie mi se da (DIN MILA) cateva ore alaturi de copilul meu?....copilului meu ii sunt de ajuns cele cateva ore cand si cand? mi se rupe sufletul, cand dupa o ora de vizita...(o data pe luna pana acum) ma roaga sa nu plec de la el, si la 2 ani si 10 luni nu realizeaza decat ca "tati nu vrea sa stea cu el"
SI MAMI E FOARTE FERICITA DE NEFERICIREA PROPRIULUI COPIL, RAZBUNAREA E MAI DULCE (in schimb copilul meu are bucuria sa se bucure de compania altor barbati din viata mamei sale...imi si spune mereu ca este 2 tati
Poate a gresit persoana care scrie pe portal.
Vedeti ce scrie si in notele de sedinta, poate aveti surprize si weekendurile sa le aveti cu ridicarea minorului la domiciliul dvs.

Alte discuții în legătură

Cum procedez? MYK272est MYK272est Buna ziua! La program vizitare minor cu preluare de catre tata la domiciliul acestuia in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de vinerea seara ora ... (vezi toată discuția)
Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Modificare program de legaturi personale cu minorul Florin111 Florin111 In fapt ,acum un an am primit urmatorul program:''Obliga pe parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul , in sensul de a-l vizita la ... (vezi toată discuția)