avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua! va rog sa imi spuneti unde ma pot adresa pentru a efectua un test de paternitate.De asemenea, va rog sa imi spuneti, daca se poate, care este costul acestui test.Sunt din Braila.
Cel mai recent răspuns: tusorin , utilizator 13:30, 30 Iunie 2013
Exista laboratoare private care fac teste de paternitate. Daca doriti testul doar pentru informarea dvs., va este trimis acasa un kit de recoltare, trimiteti probele de la dvs. si de la copil si aflati rezultatul discret in cateva zile. Costa undeva in jur de 6-700 lei. Daca doriti ca testul sa aiba relevanta in instanta trebuie sa aveti acordul scris al mamei copilului.
Detalii despre laboratoarele private gasiti la o simpla cautare pe internet.
Recomandarea mea este sa faceti acest test pentru ca, daca rezultatul este negativ atunci mama va fi cea care va suporta costul testului in instanta iar daca este pozitiv nu veti avea niciun motiv sa mai cereti testul in instanta.
Buna ziua,
Faceti o cerere reconventionala in care contestati paternitatea copilului, totodata faceti si o cerere de ajutor public judiciar dovedind faptul ca nu aveti venituri prn adeverinta eliberata de fisc prin care se arata ca nu sunteti in evidentele lor cu venituri. Prin aceasta cerere solicitati instantei scutirea de la plata testului ADN. Daca se dovedeste ca sunti tatal copilului veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere calculata la venitul minim pe economie.
De ce trebuie sa sarim la gatul unui tata care cere un ajutor? Pana la proba contrara tb sa-l credem. Pana la urma el va fi cel care va fi judecat de copil in viitor in cazul in care micutul va afla ca tatal sau a vrut sa se dezica de el.
Bafta si Doamne ajuta!
Testul de paternitate se poate efecuta in doua moduri: oficial si neoficial. Cel oficial este recunoscut de instantele de judecata, costa in jur la 800 euro si se efectueaza la I.N.M.L. iar cel neoficial se efectueaza la cateva laboratoare private din tara (cauta pe internet) contra sumei de 300-400 euro. Este posibil ca acest test sa fie luat in considerare in instante prin plata suplimentara a unei sume xxx, nu stiu exact. Avantajul acestui test este ca poate fi efectuat fara ca mama copilului sa aiba cunostinta.
Cert este un lucru: copilul are nevoie de ajutor pentru a putea sa cresca. Fa un efort si rezolva acesta incertitudine legata de paternitatea copilului si apoi stii ce ai de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate angelynaa angelynaa Buna ziua Am inteles ca testul de paternitate facut pana in varsta de un an a copilului se face gratuit. Daca este asa cum se procedeaza? Se depune cerere ... (vezi toată discuția)
Doresc custodia totala al copilului meu! anamariameszaros anamariameszaros Buna ziua , sunt o mamica de 28 de ani fetita mea are 7 ani ... tatal biologic al fetitei mele nu a vrut sa o recunoasca, asa fata mea a avut numele meu de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)