salve la toti care citesc;am si eu o problema,am 2 popriri pe salariul me si la una e girant sotia,dna contabila de la firma opreste exact 50% ca asa vrea dansa,m-a ruinat,intrebarea me e:daca intru in postnatal in locul sotiei 1 an sau 2 depinde si pe ea o tin acasa aceasta perioada,mai poate sa imi faca popririle propriuzise,intrand in crestere copil eu ci nu sotia?multumesc anticipat
AdiStanica
Forum Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile
Discutie 50% poprire pe salariu
Data mesaj Marti, 2 Iulie 2013, 07:47
Legea precizeaza ca, in cazul existentei mai multor popriri,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul net lunar al debitorului.
Legea spune pana la 1/2 in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie ptr copil.
Jocandi Causa
Forum Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile
Discutie 50% poprire pe salariu
Data mesaj Marti, 2 Iulie 2013, 08:26
Contabilul nu face decat sa respecte legea. Cea care nu si-a respectat obligatiile de plata sunteti dumneavoastra. Din culpa proprie sunteti in situatia aceasta. Este adevarat ca legea spune ca se popreste pana la 1/2, dar daca executorul a cerut sa se popreasca 1/2 atunci atat trebuie sa va retina contabilul, nu mai mult, nu mai putin.
indemnizatia pentru ingrijire copil nu poate fi executata silit, asadar nu vi s-ar opri nimic din ea.