avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reexaminare medico-legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reexaminare medico-legala

La 2 saptamani de la plangerea penala, faptuitorul este instiintat de OUP ca reclamantul a depus la dosar certif medico-legal, dar nu i se face cunoscut continutul acestuia sub pretextul ca nu prezinta interes public. Acesta solicita OUP sa dispuna de urgenta re-examinare medicala intrucat nu a avut contact fizic cu reclamantul, care in plus este si coleg de serviciu cu medicul specialist care a pus diagnosticul.Mai mentioneaza ca orice tergiversare poate duce la disparitia "leziunilor" incriminatorii, facand imposibila stabilirea cu certitudine a faptului daca acestea au existat sau nu in momentul eliberari certif medico-legal,astfel incalcandu-se dreptul la aprare prin punerea in imposibilitatea demonstrarii nevinovatiei.
Cam ce trebuie sa faca OUP?Daca nu admite solicitarea si peste 6 luni cand nu se mai poate verifica nimic,se dispune IUP pe baza acestui act, invinuitul ce mai poate face?#-o
In afara de a se impaca cu gandul ca poti fi condamnat si nevinoat.:((
Cel mai recent răspuns: chucky9 , utilizator 21:09, 17 Octombrie 2013
Poate cineva aduce lamuriri cu privire la acest act medico-legal cu nici o zi de ingrijiri? Ati mai intalnit asa ceva?Daca nu zunt necesare ingrijiri , la ce se mai elibereaza ?
Pai si cum sa-i raspunda solicitarii ?sa-i scrie pe un biletel? nu este nimic anormal, asta este concluzia, nu necesita zile de ingrijiri medicale.
Inseamna ca a fost ranit usor.
Gen: i-ai dat o palma. Atunci se constanta leziunile, leziuni care nu necesita insa ingrijiri medicale.

Sun 10 zile IML de obicei nu se trimite dosarul in instanta.
Intelegeti?
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2013
chucky9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta penala sau civil? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara tuturor, In discutiile purtate cu colegele mele, s-a relatat un caz prin care o femeie a fost batuta de catre o alta femeie, care prin doua ... (vezi toată discuția)
Reexaminare sau contestare certiifiicat medico legal? feriha feriha Buna ziua.As dori sa ma sprijiniti cu un sfat in ce priveste certificatul medico legal emis in urma unui accident auto.In speta, in urma unui accident auto, ... (vezi toată discuția)
Termen contestare certificat medico-legal farmec_ farmec_ Buna ziua, am obtinut ca urmarea unui accident rutier in care fica mea a fost victima - un certificat medico-legal cu 7zile spitalizare. Intrucat imediat ce ... (vezi toată discuția)