buna ziua! lucrez la o firma si am gasit sa plec in timisoara la alta firma mai buna!!! iar angajatorul nu vrea sa ma lase sa plec:( k sa imi faca rau sa pierd dincolo vrea sa ma tina in preaviz 20 zile:(,,cum pot demisiona fara preaviz??? daca plec si numai vin la munca imi poate face ceva??? ce varianta exista sa plec fara preaviz?? mentionez ca nu ne da pauza de masa si ne tine 10 ore de munca nu 8 ore..daca mentionez astea in demisie ar trebuie sa ma lase fara preaviz???? nu am semnat state de plata dar bani i-am luat pot sa o amentint cu asta? pt a-mi da drumul fara preaviz????
va multumesc mult..pentru acest raspuns. si cum fac cu demisia daca nu vrea sa mi-o semneze????ce fac?? ca daca plec asa de capul meu apoi daca ma trezesc k ma scoate lipsa??? banuiesc ca trebuie inregistrata aceasta demiseie dar refuza sa o semneze.ca sa ma incurce ce fac???:(
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. In condiţiile în care angajatorul refuză înregistrarea demisie, conform textului alin. 2 art. 81 C.mun., salariatul poate face dovada acesteia prin orice mijloc de probă.
3. Angajatorul care refuza inregistrarea demisiei risca o amenda de la 1500 lei pana la 3000 lei . Acesta săvârşeşte contravenţia prevăzută la art. 260 lit. n). din Codul muncii
4. Salariatul demisionar căruia ii este refuzată înregistrarea demisiei poate sesiza Inspecţia Muncii (ITM teritorial) cu privire la refuzul de înregistrare a demisiei, angajatul putând dovedi cu orice mijloc de probă existenţa demisiei.
Demisie la zi
dia_cj2005
Buna ziua
Doresc sa plec cu demisie la zi , sau cel putin o sapt de stat in preaviz . Am semnat contract in care este specificat un preaviz de 20 de zile ... (vezi toată discuția)