lucrez la o firma iar angajatorul nu m-a pus sa semnez state de plata..pot face plangere pentru asta?? desi io am luat banii dar nu pe toti..daca fac plangere il obliga pe angajator sa imi dea toti banii daca nu am semnat statele ?? ce se intampla???
Cum se poate dovedii plata drepturilor salariale in cazul in care angajatorul le-a platit salariatului insa salariatul (prin nustiu ce metode) nu a semnat statul de plata?
Avand in vedere ca in instanta civila probele cu inscrisuri primeaza mai ales statul de plata in cazul drepturilor salariale, iar proba cu martori poate fi respinsa daca din inscrisuri se poate elucida clar cauza, daca va duceti in instanta sa va cereti drepturile salariale pe care 'nu le-ati primit', lucru ce rezulta din nesemnarea statelor de plata si prin faptul ca angajatorul nu are cum demostra ca salariul vi s-ar fi platit pe alte cai (ex: cont bancar, prin posta etc.), atunci procesul civil se poate suspenda pana la definitivarea procesului penal pe care vi l-ar deschide angajatorul pentru minciuna.
Daca angajatorul dovedeste in procesul penal, unde martorii pot avea o valoare mai mare decat inscrisurile, ca drepturile salariale v-au fost platite atunci hotararea judecatoreasca penala are autoritate de lucru judecat asupra hotararii judecatoresti civile si ati pierde cu brio, prin urmare desi nu tin cu angajatorii, iar dumneavoastra ati primit banii, nu ar fi corect ceea ce vreti sa faceti.
Asta este una din variante prin care angajatorul poate castiga.
E mai bine sa fiti cinstit.