Sunt insarcinata in luna a 4-a, iar data probabila a nasterii este 20 dec 2013.
Sunt in prezent angajata la o societate intrata in procedura de insolventa cu reorganizare in luna aprilie a.c ( vechime totala la firma actuala 6 ani). Termenul de aprobare a cererii este in Sept a.c, decizia cea mai probabila fiind declararea falimentului. Caz in care eu voi intra automat in somaj.
Ce se intampla daca societatea intra in faliment insa nu are platita contributia pentru somaj la zi? Exista riscul sa nu pot beneficia de somaj din aceasta cauza? Si in acest caz, as pierde dreptul la indemnizatia pentru crestere copil?
1. Puteti benficia de indemnizatie de somaj si daca amgajatorul nu a platit contributia la somaj.
2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 37.
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele in care angajatii sau, dupa caz, si angajatorii au datorat contributii de asigurari pentru somaj in sistemul asigurarilor pentru somaj in Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte.
...
3. - Datoria se dovedeste cu declaratiile lunare nominale (D112) depuse de angajator.
- Asadar vorbiti cu angajatorul (lichidatorul judiciar) sa depuna D112.
Beneficiaza de somaj?
dorel13
La o firma care a fost in reorganizare judiciara s-a declarat procedura falimentului. Aceasta societate nu a platit darile catre bugetul de stat. Angajatii pot ... (vezi toată discuția)
Somaj
viu
Am lucrat pana in 07.11.12 la o firma si am plecat cu acordul partilor. M-am angajat pe perioada determinata (1 luna) in perioada 08.11.- 08.12.12. Vreau sa-mi ... (vezi toată discuția)