avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu crestere copil

Buna ziua,
In prezent o angajata se afla in CCM. Copilul implineste 2 ani in 4 august 2013. in ce data ar trebui sa inceapa munca salariata respectiva si cand sa ii incetez suspendarea din Revisal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 8 Iulie 2013
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

reintoarcere munca din ccc giugiuc giugiuc Buna ziua...am si eu o nelamurire....momentan sunt in CCC pana pe 5 august 2012...doresc sa stiu care este data la care trebuie sa ma intorc la munca? 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Durata suspendare cim ingrijire copil BBADIE BBADIE Buna seara Va rog sa ma ajutati cu o lamurire privitoare la durata suspendarii CIM ingrijire copil pana la 2 ani , tema destul de veche pentru Dvs dar ... (vezi toată discuția)
Revisal gluten gluten La revenirea de pe concediu ingrijire copil ,in revisal se opereaza in aceeasi zi? In 10.05.2014 ar trebui sa revina , fiind zi nelucratoare ,se opereaza in ... (vezi toată discuția)