avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare

Buna ziua!
S-a emis pe numele meu o decizie de instituire masuri asiguratorii impreuna cu 2 procese verbale de sechestru: 1) pe casa si 2) pe masina.
Am facut contestatie si am cerut anularea acestor acte, invocand art 129 din OG 92/2003, (nu exista pericolul instrainarii acelui imobil deoarece am interdictia de a vinde acest imobil pe 5 ani de zile, contractul este pe 30 ani, iar suma ce urmeaza a fi restituita este de 35000 euro). Deasemeni am invocat art 817 alin 2 din legea 134/2010: Până la soluţionarea partajului, prin hotărâre rămasă definitivă, urmărirea imobilului este de drept suspendată deoarece din noiembrie 2012 ma aflu in stare de judecata cu fostul sot pt acest imobil.
Pt. masina, am invocat art. 153 alin 3: "cel care primeste bunurile in custodie va semna procesul verbal de sechestru". Deasemeni am invocat art 48 din cod procedura fiscala, deoarece in procesul verbal de sechestru este inscris un alt nr. de inmatriculare.
Am primit solutia: respingerea contestatiei. Dar nu face nici o referire la art. 817 din legea 134/2010, nu face referire la art 153 alin 3 din din codul de procedura fiscala, iar la art 48 din codul de procedura fiscala, se face remarca ca "in temeiul art 48 din cpf, nu se atrage nulitatea procesului verbal de sechestru ci indreptarea lor conform aceluiasi articol".
Ce parere aveti? E bine sa fac recurs? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 15:43, 9 Iulie 2013
Analiza existentei unor eventuale motive de recurs nu este posibilia decat dupa cunoasterea motivelor de respingere ale instantei. Intotdeauna este recomandabil sa exercitati o cale de atac insa pentru a fi analizata pertinenta si admisibilitatea acesteia, pe langa cunoasterea in amanunt a situatiei si a inscrisurilor existente, este necesara cunoasterea motivarii instantei.
"Instanta retine ca motivarea in fapt a Deciziei de instituire a masurilor asiguratorii este menita sa justifice temeinicia luarii acestei decizii, bazata pe riscul, prezumat, ca debitoarea sa se sustraga, de la urmarire......sub aceeasi forma in care a creat o stare de insolvabilitate societatii administrate.
Pe de alta parte, masurile asiguratorii nu sunt acte de executare silita....iar conform art. 129 (3) cpf pot fi luate in vederea antrenarii raspunderii solidare. ..............Totodata eroarea asupra datelor de identificare......nu atrage in temeiul art 48 cpf, nulitatea procesului verbal de sechesatru asigurator, ci indreptarea lor conform aceluiasi art. de lege.
Fata de considerentele expuse, in baza art. 129 coroborat cu art 172 cpf, constatand ca Decizia de instituire.........au fost emise cu respectarea dispozitiilor codului de procedura fiscala, instanta va respinge contestatia...............".
Ideea este ca sunt nevinovata si pot dovedi acest lucru. Dealtfel am depus si la acest dosar inscrisuri care dovedesc nevinovatia mea. Se pare, insa, ca nu au contat.
Ce ma sfatuiti sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot lua masuri asiguratorii inainte de termenul din somatie? eugen82 eugen82 As dori sa aflu daca in perioada de la primirea somatiei si pina la sfirsitul termenului de 15 zile (din c.pr.fiscala) pt.plata, se pot lua sau nu masuri ... (vezi toată discuția)
Amenda fiscala eduuard eduuard Daca ai de platit niste despagubiri fiscului, instanta poate recurge la la anumite masuri de asigurare/sechestru in ceea ce priveste, de exemplu, unele actiuni ... (vezi toată discuția)
Sechestru garda financiara georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Impreuna cu sora avem o librarie de cartier, in Bucuresti . in urma cu 4 ani , un agent comercial ne-a propus sa cumparam de la el hartie de ... (vezi toată discuția)