Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala

Am inteles de curand ca fostul meu angajator a depus o plangere penala impotriva mea deoarece mi-am dat demisia si nu am dat curs preavizului. Din acest motiv angajatorul nu a putut efectua un inventar, prin urmare eu ar trebui sa platesc toate pierderile pe care le inregistreaza magazinul.
Intrebarea mea este urmatoare : Ce se va intampla dupa ce voi primi oficial prin posta plangerea penala? Vine politia la adresa de pe buletin? Trebuie sa ma prezint la tribunal? Voi fi dat in judecata ? Imi trebuie un avocat ? Si daca nu am bani sa-l platesc ce am sa fac? Mai exact care sunt procedurile pe care le urmeaza politia/justitia dupa depunerea unei plangeri penale ? Va rog luminati-ma !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 16:51, 9 Iulie 2013
In primul rand nerespectarea termenului de preaviz nu constituie fapta penala. Probabil obiectul plangerii penale il constituie sustragerea unor bunuri pe care le-ati avut in gestiune. Veti fi citat la politie pentru a da declaratii. Daca va trebuie sau nu avocat, depinde in functie de invinuirile care vi se aduc, probele existente, etc. Insa pentru a evita complicarea situatiei pana intr-un punct in care nu se mai poate face mare lucru este recomandat sa va angajati un aparator.
Dupa inregistrarea plangerii, urmeaza o cercetare care se poate finaliza cu inceperea sau neinceperea urmariri penale impotriva dvs. Daca se incepe urmarirea penala, aceasta in urma probelor administrate se poate finaliza prin dispozitia procurorului de trimitere sau impotriva de netrimitere in judecata. Asadar plangerea nu ajunge in instanta de la momentul introducerii acesteia.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Valyca33 a scris:

Am inteles de curand ca fostul meu angajator a depus o plangere penala impotriva mea...

Asta inseamna ca nu exista o certitudine, adica nu ati primit inca o invitatie la poilitie sau parchet.
Daca este adevarat, veti fi convocat la audieri la organele de cercetare penala, vi se va aduce la cunostinta fapta pentru care sunteti cercetat, abia atunci mai putem vorbi despre o eventuala aparare pe care s-o faceti.
Altfel, zvonuri...
Ati gresit trebuia sa stati in acel preaviz, pentru a preda inventarul mai ales fiind vorba de un magazin.Daca nu ati dat inventarul, orice pierdere se imputeaza dvs . Ati primit o citatie, ati fost sunat de un domn de la politie ?Daca nu, atunci vb unui domn zvonuri .Daca primiti o citatie, sunteti chemat la politie atunci vedeti ce plangere penala v-a facut fostul dvs sef.Daca ajungeti in instanta si dovediti ca nu aveti bani pentru a plati un avocat , instanta va ofera un avocat din oficiu.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
piticut86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala tootsy88 tootsy88 Am fost citata ca invinuita intr-o plangere penala iar intrebarea mea este urmatoarea: De ce citatia mi-a adus-o la usa, fix persoana care ancheteaza cazul ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza intomirea unui dosar penal? student001 student001 cineva m-a anuntat ca o cunostinta a discutat in jurul datei de 29 04 cu avocatii ei si cu politia pentru a ma acuza de furt , eu nu stiu despre ce este vorba ... (vezi toată discuția)
Conditie-denunt calomnios bogdanl bogdanl Buna seara. Am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva angajatorului. Plangerea si dovezile au fost trimise la procuror care a returnat ... (vezi toată discuția)