avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Defectiune trambulina pentru copii, raspundere pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Defectiune trambulina pentru copii, raspundere pentru accident

Buna ziua

va relatez urmatoarea situatie, o ruda a mea detine o mica afacere intr-un parc, aceasta consta in trambuline pentru copii, in cursul zilei de ieri o trambulina s-a defectat iar un copil a cazut si s-a lovit la cap , leziunile nu sunt grave, politia a venit la fata locului, si s-au luat datele firmei si ale angajatului responsabil cu supravegherea copiiilor. Intrebarile mele sunt:
- ce se poate intampla intr-o astfel de situatie?
- cum poate fi incadrata aceasta speta din punct de vedere juridic?
Mentionez ca trambulina a fost achizitionata , de noua, de la producator, acum app 2 luni, exista facturi, are garantie, a fost montata de personal calificat, putem discuta intr-un astfel de caz despre un viciu de fabricatie?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 11:24, 11 Iulie 2013
Nu ati precizat concret care a fost defectiunea care a generat evenimentul
poate sa fie vorba despre oprodusul in sine sau viciu.eroare de montaj,situatii care implica responsabilitati distincte
nu se stie exact, nu suntem avizati noi sa spunem acest lucru, fiind vorba de trambuline profesionale, cert este ca o perna s-a deplasat, piciorul copilului a cazut intre perne, acesta s-a dezechilibrat si a cazut de la o inaltime de aproximativ 2m, in acelasi timp exista posibilitatea ca pernele sa nu fi fost montate corespunzator, sau din fabricatie acestea sa nu cada etans, pe noi nu ne intereseaza sa actionam in judecata producatorul sau compania care a montat trambulina, ne intereseaza cine este raspunzator in astfel de situatii, mai ales daca victima va solicita daune

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vor sa constate defectul ortandan ortandan In decembrie 2010 am cumparat o usa metalica, problema este ca folia de protectie a fost data jos doar in februarie 2011 cind am observat ca usa are o pata de ... (vezi toată discuția)
Explozie hublou masina de spalat werto werto Imi vedeam linistit de treburile mele prin casa cand aud un zgomot foarte puternic (ca si cum ar trece un bolovan cu viteza printr-un geam). Ma uit in baie si ... (vezi toată discuția)
Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)