avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De la blocuri adunate si la blocuri ...rasturnate...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De la blocuri adunate si la blocuri ...rasturnate...

Acest topic va fi ceva aparte fata de restul celor aflate in sectiunea noastra.
Acest topic nu se pretinde a fi serios cu tot dinadinsul, ci un loc unde ne adunam sa ne spunem "oful", care de pe unde este.
Intamplari hazlii sau triste cu personaje grotesti sau victime ale dictaturii presedintilor si administratorilor, patanii de toate felurile.
Discutiile sunt libere, asadar nu exista situatia de offtopic. Atata doar sa nu alunecam spre incalzirea globala....

Nu se permite sub nicio forma:
- identificarea personajelor cu oameni reali;
- atacul la persoana, limbajul injurios;
- citatele adunate de pe net. Trebuie sa se inteleaga ca aici suntem intre noi, nu intre noi si altii.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:34, 24 Noiembrie 2013
I-am facut din nou o vizita adminsitratorului, de data asta cu solicitare in scris de recalculare a sumei datorate pentru salariul sau conform contei parti idiviza, asa cum scrie in lege. Discutia noastra a fost:

Admin: "Eram sigura ca suntei dv. Stiti, am fost in vizita la fiul meu, la Iasi. M-am uitat pe lista de plata de la asociatia lor. Si platesc 50 lei / luna din care 10 lei ingirjitor, 20 lei remuneratie adminsitrator, 20 lei apa rece. iar la apartamentele la care nu este trecuta nicio perosna, tot sunt trecuti cei 20 lei pentru remuneratie administrator.

Eu: " Deci am avut dreptate. V-am spus ca asa scrie in lege, remuneratia adminstratorului se plateste per apartament si nu per persoana. De asta v-am rugat sa-mi recalculati suma datorata."

Admin: " Haideti doamna, fiti serioasa, legile sunt pentru Iasi, Bucuresti, nu pentru noi.#-o"
Asta e dialog purtat cu nevasta lui Bula....:happy:
Am intocmit o mica lista cu restantierii pe care trebuie sa-i determin sa-si aduca aminte de asociatie. Asa ca am planificat: pentru doi sa fac notificari, pentru altii privilegiu imobiliar, cu altul la mediator, altul in instanta... in functie de suma, vechime, daca a mai fost notificat sau nu, daca i-am instituit privilegiu imobiliar sau nu...
Am facut doua notificari, semnat, stampilat, plic... si-am trecut la alt caz. Notificare-i facusem acum doua luni, asa ca m-am decis sa-i institui privilegiu. Fac adresa catre OCPU, copie ultimilor trei liste de plata si ajung la completarea formularului descarcat de pe site-ul cadastrului. Nume, adresa...si m-am blocat!
Pe actul de proprietatea intocmit la notar in 1999 este trecut alt numar de apartament care este la alt etaj si nu numarul la care locuieste restantierul. Pe contractul ce-l am toate datele corespund realitatii: etaj, schita apartament, suprafata, asezare... numai numarul nu corespunde. La numarul scris in contractul lor este in realitate un apartament ce are alta suprafata, la alt etaj, alta schita, alta asezare... Doar pe ultima pagina scrie acolo notarul ca in fata lui partile au convenit la vanzarea si cumpararea imobilului... si de data aceasta este numarul corect.
Adevarat notar ca doar nu exista padure fara uscaturi!
Sper ca se intelege: in prima parte a contractului se vinde ceva iar autentificarea se face pe altceva in acelasi contract de vanzare-cumparare.
Mi-am propus oricum sa ajung la cadastru saptamana viitoare si sa institui privilegiu ca si cum nu ar fi nici o greseala si eu nu am observat nimic. Sa vad ce iese!
N-ati vrea sa cumparati o garsoniera si in blocul meu si apoi sa va alegem presedinte la asociatia nostra? :rolleyes:
Am mare nevoie de un ajutor din acesta consistent.
1 Doamna @elga in asociatia dv sunt numai garsoniere?
2 cum impartiti pierderile de apa?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa bag teava de gaze in bloc pe cheltuiala mea insa nu primesc semnaturi de la vecini Madalina Tranca Madalina Tranca Buna ziua, in blocul in care locuiesc teava de gaze este bagata in scara de catre asociatie pe geam ca sa nu atinga sa zic asa partile comune. Din cauza ... (vezi toată discuția)