Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consolidare cladire cu risc seismic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consolidare cladire cu risc seismic

Buna seara. Am o intrebare si multumesc anticipat pentru raspuns. Un prieten sta intr-un bloc vechi din centrul Bucurestiului. Este un apartament proprietate De curand a aflat ,prin administratie, ca ,fiind expertizata tehnic, cladirea a fost trecuta in categoria celor cu risc seismic. Li s-a explicat intr-o sedinta de bloc ca este obligatoriu sa paraseasca locuinta pe perioada consolidarii. Si ca este nevoie de ca un procent de 50+1 din membrii asociatiei sa fie de acord pentru ca proiectul de consolidare(si cel de mutare in alte locuinte) sa fie aprobat Problema prietenului este ca multi nu doresc consolidarea (printre care si el) si ,cu atat mai putin, mutarea ( chiar si periodic) in alta locatie.
Intrebarea este ce masuri legale se pot lua in cazul refuzului unor proprietari de a parasi aparamentele in care locuiesc si refuzul de a consolida cladirea. Multumesc pentru lamuriri, si sper ca am reusit sa ma fac inteleasa.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 23:08, 14 Iulie 2013
Daca majoritatea vor sa se faca aceasta consolidare, cei putini care nu sunt de acord trebuie sa se supuna hotararii majoritatii. Cei care nu se vor muta de buna voie vor fi obligati. Consolidarea este un lucru benefic pentru toti si trebuie facut mai ales daca majoritatea vor acest lucru.
Primaria Bucuresti a dat publicitatii lista actualizata a imobilelor cu risc seismic din Bucuresti. Conform listei, 30 de imobile expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic, reprezentand 757 de apartamente, au fost consolidate.
Lista imobilelor expertizate tehnic incadrate in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, avand risc ridicat de prabusire la cutremure avand intensitatile corespunzatoare zonelor seismice de calcul, cuprinde 190 de imobile, cu 5134 de apartamente.
In acelasi timp, lista imobilelor expertizate tehnic incadrate in clasa I de risc seismic, corespunzand constructiilor cu risc ridicat de prabusire la cutremure avand intensitatile corespunzatoare zonelor seismice de calcul, cuprinde 183 de imobile, cu 8386 apartamente.
Lista imobilelor expertizate tehnic incadrate in clasa II de risc seismic, corespunzand constructiilor la care probabilitatea de prabusire este redusa, dar la care sunt asteptate degradari structurale majore la incidenta cutremurului de proiectare, are 302 imobile, cu 10.810 apartamente. mai mult
Luni, 04 Februarie 2013, ora 21:36


Primaria Capitalei a publicat recent o lista actualizata a imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic consolidate si lista imobilelor expertizate tehnic in clasa de risc seismic 1 care prezinta pericol public.
Potrivit listei reactualizate, in Bucuresti la ora actuala exista 264 de imobile, cu 2.700 de apartamente, care sunt incadrate la clasa de risc 1 seismic, majoritatea fiind construite inainte de 1940.
In clasa a II-a de risc seismic sunt incadrate 299 de cladiri in care exista 10.732 de apartamente, iar in clasa a III-a- 69 de cladiri au fost clasate. In clasa a-IV-a de risc sunt incadrate sase imobile. Alte 1.658 de cladiri, in care sunt 5.037 de apartamente, sunt incadrate intr-o categorie considerata controversata de arhitecti si de catre expertii imobiliari: "categorie urgenta".
Specialistii avertizeaza ca in cazul unui cutremur mare, pagubele vor fi foarte mari.
Cu toate acestea programul de consolidare se desfasoara greoi din cauza birocratiei, nepasarii locatarilor, dar si din cauza dezinteresului firmelor pentru asemenea lucrari destul de complicate.

Toti proprietarii care detin proprietati in imobile expertizate tehnic si detinatoare de "bulina rosie ",ar trebui sa analizeze responsabil consecintele unui eventual refuz de a da acordul pentru consolidarea imobilului
Exista nesiguranta inerenta a miscarilor tectonice si garantia ca un imobil clasificat cu risc seismic,nu mai poate obtine asigurarea locuintei- nici obligatorie nici facultativa
@carmen ion, daca blocul a fost expertizat tehnic, sigur ati fost informati despre acest lucru de un reprezentant al primariei.
Conform legii, persoanele care refuza vor fi instiintate cu cel putin 30 zile inainte de inceperea lucrarilor, iar in caz de refuz se va intra in orice incapere cu autorizarea instantei
judecatoresti, prin ordonanta presedintiala.
In cazul acesta nu mai conteaza procentul, este atentat la siguranta vietii din partea celor care refuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza mlpat pentru viitoare constructii in proximitate mariani111 mariani111 In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Obligatii primarie pentru cladirile din cateogriile de risc cutremur BX BX Pana in 1996 categoriile de urgenţă (U1-4) reprezentau prioritatea începerii lucrărilor de consolidare a clădirilor expertizate tehnic. Pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta ovi47 ovi47 Matusa mea locuieste intr-un bloc cu bulina rosie. Am fost la UNICA si mi-au spus ca , pentru apartamentele aflate in aceste blocuri , nu se face asigurare. In ... (vezi toată discuția)